Πρόσωπο κλειδί και συγγενείς καταθέτουν για τον Ξηρό

Πρόσωπο κλειδί καταθέτει αυτή την ώρα στη ΓΑΔΑ για το Χριστόδουλο Ξηρό. Η γυναίκα έφτασε στην Αλεξάνδρας με καλυμμένο το πρόσωπό της και πιθανότατα πρόκειται για νεαρή εκπαιδευτικό με καταγωγή από την Ικαρία. Εκτός από την Αλίθια Ρομέρο Κορτέζ και την εκπαιδευτικό, στο ανακριτικό γραφείο βρέθηκε και η 57χρονη αδελφή του του Χριστόδουλου Ξηρού που διαμένει στην Αθήνα.

Eπισημαίνουμε ότι και επίσημα θεωρείται δραπέτης από σήμερα ο Χριστόδουλος Ξηρός, καθώς παρήλθε η προθεσμία προσέλευσης στο σωφρονιστικό κατάστημα του Κορυδαλλού. Σημειώνεται ότι και οι υπόλοιποι συγγενείς του θα περάσουν από το μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας είτε στην Αθήνα, είτε στη Θεσσαλονίκη.

Στην Αθήνα ο δραπέτης;

Οι υποθέσεις της Ελληνικής Αστυνομίας ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός βρίσκεται στην Αθήνα δείχνουν να επιβεβαιώνονται.

Ο 55χρονος δραπέτης φέρεται να έφθασε οδικώς το βράδυ της Κυριακής 5 Ιανουαρίου στην πρωτεύουσα. Τον μετέφερε συγγενικό του πρόσωπο, με αυτοκίνητο.

Στο μεταξύ, στην ΕΛ.ΑΣ ανησυχούν ότι ο Ξηρός "επέστρεψε στα παλιά του λημέρια" και ότι, για να ήρθε στην Αθήνα, πιθανότατα έχει εξασφαλίσει "εξωτερική βοήθεια", δηλαδή  κρησφύγετο, χρήματα, ρούχα και μέσο μετακίνησης.

Η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο ο Χριστόδουλος Ξηρός να είχε και καλοκαιρινό σχέδιο απόδρασης, στην αμέσως προηγούμενη άδειά του, αλλά δεν το πραγματοποίησε και τώρα βρίσκει τις κατάλληλες συνθήκες για να το εφαρμόσει.

Αναφορικά με το πώς έφτασε ο Χριστόδουλος Ξηρός στην Αθήνα, στην Ελληνική Αστυνομία εκτιμούν ότι ο 55χρονος έφυγε από το σπίτι των γονιών του στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής περίπου στις 10:00 το πρωί της Κυριακής.

Κατόπιν, φέρεται να μετακινήθηκε με όχημα συγγενικού του προσώπου, μαζί με έναν 20χρονο από το Μπαγκλαντές, τον οποίο είχε γνωρίσει στις φυλακές, όταν ο νεαρός είχε φυλακιστεί για υποθέσεις ναρκωτικών. Σχεδόν μισή ώρα αργότερα μπήκε στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής, για να δώσει το παρών, ώς όριζε ο περιοριστικός όρος της άδειας του.