Επιχειρηση-σκούπα κατά τη “συμμορίας των μπλε κάδων”

Μία ακόμη μεγάλης κλίμακας επιχείρηση-σκούπα κατά των κυκλωμάτων πειρατείας των μπλε κάδων διενήργησε ο Δήμος Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία το πρωί της Τρίτης 17 Δεκεμβρίου 2013 στην 4η Δημοτική Κοινότητα.

Συγκεκριμένα μετά από αναφορές των εποπτών καθαριότητας και καταγγελιών δημοτών, κατόπιν ειδικού σχεδιασμού με την ΕΛ.ΑΣ, έγινε εξόρμηση σε ημιυπόγειο διαμέρισμα και ακολούθως σε ημιυπόγειο κατάστημα, της οδού Τρικάλων 10. Στην επιχείρηση που διενεργήθηκε παρουσία Εισαγγελικής Αρχής στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του φαινομένου της "πειρατείας" των υλικών ανακύκλωσης καθώς και της καθαριότητας-ευταξίας οικιών ή άλλων χώρων που μετατρέπονται σε ανθυγιεινές εστίες αποθήκευσης και παράνομης διαμονής συμμετείχαν κλιμάκιο της Ελληνικής Αστυνομίας, και το Τμήμα Καθαριότητας (Γραφείο Καθαριότητας της 4ης Δημοτικής Κοινότητας και του Γραφείου Ογκωδών).

Κατά τη διάρκειά της, διενεργήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ έλεγχος στοιχείων και έρευνες στους χώρους, όπου διέμεναν Ρομά (Βουλγαρικής καταγωγής). Εντοπίστηκαν συγκεντρωμένα σε 32 σακούλες αστικών απορριμμάτων, μεγάλες ποσότητες ανακυκλώσιμων και άλλων αδρανών υλικών καθώς και πλήθος αντικειμένων από είδη ένδυσης έως είδη υγιεινής. Όπως διαπιστώθηκε τα υλικά ήταν προϊόντα κλοπής από τα διπλά καλαθάκια μικροαπορριμμάτων, του Δήμου Θεσσαλονίκης. Από τους χώρους περισυλλέχτηκαν επίσης, 12 τροχήλατες ιδιοκατασκευές -τα γνωστά καροτσάκια- με ποσότητες ανακυκλώσιμων και απορριμμάτων προϊόντα κλοπής από τους μπλε και πράσινους κάδους.

Σε παρακείμενη οδό οι αλλοδαποί είχαν σταθμεύσει δύο Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, τα όπου χρησιμοποιούσαν για αποθηκευτικούς χώρους όπου εντοπίστηκαν μεγάλες ποσότητες υλικών, ενώ και στους δύο χώρους διαμονής-αποθήκευσης (ημιυπόγειο κατάστημα και αποθήκη) διαπιστώθηκαν ελλιπείς συνθήκες καθαριότητας και διαβίωσης με έντονη δυσοσμία που αποτελούσαν άμεσο κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Μετά τις διαδικασίες ελέγχου, από την ΕΛ.ΑΣ συνελήφθησαν συνολικά δέκα άτομα (επτά άντρες – τρεις γυναίκες), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις Υγειονομικού Κανονισμού και Υγειονομικών Διατάξεων και αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Πηγή: thestival.gr