Τα καμένα αυτοκίνητα ρίχνουν φως στην υπόθεση απαγωγής Μαρτίνου

Χάρη στην ψυχραιμία του και την παρατηρητικότητά του σώθηκε από την ενέδρα που του είχαν στήσει ο Ανδρέας-Ιωάννης "Κίκος" Μαρτίνος.

Οι οργανωμένοι επίδοξοι απαγωγείς του επιχείρησαν να τον εγκλωβίσουν και να τον απαγάγουν με τη "μέθοδο Παναγόπουλου", καθώς το σημείο, όπου ξεδίπλωσαν την επιχείρηση ενέδρας, βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο όπου είχε πέσει πριν μερικά χρόνια θύμα απαγωγής ο εφοπλιστής Περικλής Παναγόπουλος και σε αυτό το στοιχείο εστιάζεται ένα σημαντικό κομμάτι των αστυνομικών ερευνών.

Καθώς υπάρχουν ομοιότητες με την υπόθεση Παναγόπουλου, στο μυαλό των αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει η σκέψη οι δράστες να έχουν μετάσχει στην απαγωγή του 2009.

Από την άλλη ωστόσο, με δεδομένο ότι τα λύτρα των 30 εκατομμυρίων δεν έχουν βρεθεί, εκτιμάται ότι θα ήταν δύσκολο και παρακινδυνευμένο να προχωρήσουν σε νέα ενέργεια καθώς έχουν μεγάλο χρηματικό ποσό στα χέρια τους.

Στην περίπτωση της Πέμπτης, ωστόσο, η ενέδρα και κυρίως, η αντίδραση του Μαρτίνου είχαν τελικά ως αποτέλεσμα τη σωτηρία του, αλλά και δύο καμένα αυτοκίνητα.

Η Εγκληματολογική Υπηρεσία εξετάζει τα καμμένα οχήματα για το ενδεχόμενο να βρει κάποιο στοιχείο που θα οδηγήσει στην αποκάλυψη της ταυτότητας των επίδοξων απαγωγέων.

Άνδρες της Ασφάλειας συλλέγουν οπτικό υλικό από τις κάμερες Ελέγχου Κυκλοφορίας της λεωφόρου Βουλιαγμένης και από τις κάμερες ασφαλείας των γύρω επιχειρήσεων.

Τουλάχιστον τέσσερις ένοπλοι με καλάσνικοφ επιχείρησαν να κλείσουν την πορεία του τζιπ που οδηγούσε ο γιος του εφοπλιστή, αλλά εκείνος τους ξέφυγε με αστραπιαίες... κινηματογραφικές κινήσεις.

Ο γόνος της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας και ξάδερφος της βουλευτού της ΝΔ, Γεωργίας Μαρτίνου αντιλήφθηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν, φεύγοντας από τα γραφεία της ναυτιλιακής εταιρείας του, Minerva Marine, με προορισμό το Καβούρι.

Στο ύψος της Βούλας, αντιλήφθηκε ότι στη λεωφόρο Βουλιαγμένης τον "συνόδευαν" δύο οχήματα.

Ο Ανδρέας-Ιωάννης Μαρτίνος υποψιάστηκε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και είχε τεταμένη την προσοχή του.

Έτσι, αντέδρασε αστραπιαία, όταν είδε το ένα από τα ύποπτα οχήματα -ένα φορτηγάκι, τύπου βαν- να μπαίνει ξαφνικά μπροστά του και να του κλείνει το δρόμο, αναγκάζοντάς τον να πατήσει φρένο. Από μέσα βγήκαν τέσσερις άγνωστοι με καλυμμένα πρόσωπα, που κρατούσαν αυτόματα όπλα, τύπου καλάσνικοφ!

Κοιτάζοντας από τον καθρέφτη, ο εφοπλιστής είδε ότι τον είχε "κλείσει" από πίσω ένα λευκό I.X. επιβατηγό, μικρού κυβισμού, με άγνωστο αριθμό επιβατών.

Εκείνος, έβαλε όπισθεν και έπεσε πάνω του με μεγάλη ταχύτητα! Από τη σύγκρουση, ο κινητήρας του Ι.Χ. άρπαξε φωτιά, κάνοντας τους επιβάτες να βγουν βιαστικά έξω.

Ο γιος του εφοπλιστή, με κίνηση 360 μοιρών, γύρισε αντίθετα προς το ρεύμα και με επιδέξιους ελιγμούς κατάφερε να απομακρυνθεί, αναπτύσσοντας ταχύτητα.

Μέσα σε λίγα λεπτά, η λεωφόρος Βουλιαγμένης γέμισε περιπολικά με αναμμένους φάρους και σειρήνες, όπως είναι φυσικό. Ο Μαρτίνος είχε επιστρέψει στην εταιρεία του και είχε ειδοποιήσει την Αστυνομία.

Ωστόσο, όταν έφτασαν οι πρώτοι αστυνομικοί στο σημείο της ενέδρας, βρήκαν τρία καμένα αυτοκίνητα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι επίδοξοι απαγωγείς, όταν είδαν ότι η απόπειρά τους απέτυχε, περιέλουσαν με βενζίνη τα οχήματα που χρησιμοποίησαν για την ενέδρα.

Το πρώτο καμένο όχημα βρέθηκε στη συμβολή των οδών Αιόλου και Ηρακλειδών, και το δεύτερο στη Βάρη, στην οδό Καλύμνου και Αθηναΐδος.

Ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η Αστυνομία εξετάζει το ενδεχόμενο οι δράστες να επιβιβάστηκαν σε τρίτο όχημα που είχαν σταθμεύσει στην περιοχή και να διέφυγαν.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την υπόθεση:

"Στις 15.30 στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στη περιοχή της Βούλας άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε δύο οχήματα (ΙΧ και βαν) προσέγγισαν και επιχείρησαν να πλαισιώσουν - εγκλωβίσουν όχημα που οδηγούσε 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατάφερε να διαφύγει, καθώς με πορεία όπισθεν προσέκρουσε στο ΙΧ που τον ακολουθούσε. Από την πρόσκρουση εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο αυτοκίνητο των δραστών οι οποίοι το εγκατέλειψαν στο σημείο. Το δεύτερο όχημα (βαν) βρέθηκε επίσης καμένο σε κοντινή απόσταση. Προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής".