Πυροβόλησαν αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ στο Φάληρο

Τρία άτομα που επέβαιναν σε Volkswagen Passat πυροβόλησαν αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια ελέγχου.

Το συμβάν έγινε στο Νέο Φάληρο, μπροστά από το γήπεδο Γ. Καραϊσκάκης. Οι άνθρωποι της ΔΙΑΣ έκαναν νεύμα στο αυτοκίνητο να σταματήσει, αλλά εκείνο δε σταμάτησε και κατόπιν, ακολούθησε τουλάχιστον ένας πυροβολισμός. Οι επιβάτες του αυτοκινήτου αντέδρασαν και επιχείρησαν να διαφύγουν.

Συγκεκριμένα, το ύποπτο όχημα ακινητοποιήθηκε με το σήμα των μοτοσυκλετιστών. Όταν όμως οι αστυνομικοί επιχείρησαν να το προσεγγίσουν ο οδηγός του Volkswagen έκανε όπισθεν και εμβόλισε την μοτοσυκλέτα των αστυνομικών. Ταυτοχρόνως, κάποιος εκ των υπόπτων πυροβόλησε εναντίον των αστυνομικών με καλάσνικοφ, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει τραυματισμός.

Τουλάχιστον έξι πυροβολισμούς αντάλλαξαν οι αστυνομικοί με δύο υπόπτους για διάρρηξη στον Πειραιά. Οι αστυνομικοί έπεσαν κάτω για να προστατευθούν και ανταπέδωσαν τα πυρά, όμως το ύποπτο όχημα διέφυγε οδηγώντας ανάποδα.

Υπάρχει μεγάλη κινητοποίηση της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δραστών.

Οι τρεις άνδρες είναι εκείνοι που διέρρηξαν αμφιθέατρο στην πλατεία Δημοτικού Θεάτρου στον Πειραιά. Εκείνοι μπήκαν μέσα στο αυτοκίνητο και οι άνδρες της ΔΙΑΣ τους ακολούθησαν.