Συνελήφθη Αλβανός δραπέτης στη Καστοριά

Συμπλοκή μεταξύ αστυνομικών και Αλβανών κακοποιών σημειώθηκε στις 19:00 το απόγευμα, σε ορεινή περιοχή μεταξύ Χρυσής και Πεύκου στην Καστοριά, σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο ξυλείας.  

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι αλβανοί που ήταν οπλισμένοι με Καλάσνικοφ, πυροβόλησαν εναντίον των αστυνομικών και ακολούθησε μάχη. Δύο κακοποιοί, κατάφεραν να διαφύγουν, ενώ ο τρίτος συνελήφθη και είναι τραυματισμένος.

Πρόκειται για τον Αλβανό δραπέτη των Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας Ντρενόβα ,Γκεζίμ Τόμα, εξέλιξη που επιβεβαιώνει την εκτίμηση, ότι οι 3 ένοπλοι κακοποιοί ήταν οι δραπέτες των αλβανικών φυλακών που διέφυγαν την σύλληψη στην χώρα τους.

Ο Γκεζίμ Τόμα είναι 31χρόνων, από την Ντίμπρα της Β. Αλβανίας και εξέτιε πολυετή ποινή κάθειρξης για ανθρωποκτονία ενός 25χρονου, επειδή του έκλεψε τα καυσόξυλα.

Οι δύο ένοπλοι δραπέτες ,οι οποίοι διέφυγαν είναι ο Ρείς Χατζίραϊ ο οποίος είχε καταδικαστεί σε 13 χρόνια κάθειρξη για απαγωγή και Εντουάρντ Λούλο που εξέτιε ποινή για ανθρωποκτονία. Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται αυτή την ώρα σε εξέλιξη για τον εντοπισμό τους.

 Η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά, ότι πρόκειται για τους 3 από τους 7 κρατούμενους βαρυποινίτες που απέδρασαν την Κυριακή από τις Αλβανικές Αρχές των Φυλακών Υψίστης Ασφαλείας Ντρενόβα, που βρίσκονται κοντά στην Κορυτσά. Να σημειωθεί, ότι μετά την απόδραση , στην ελληνοαλβανική μεθόριο, ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφάλειας.

Η απόσταση των συνόρων με την Αλβανία από το Πευκόφυτο, είναι περίπου 35 χιλιόμετρα χωματόδρομου, σε δύσβατη περιοχή του Γράμμου. 

Να σημειωθεί, ότι μετά την απόδραση , στην ελληνοαλβανική μεθόριο, ενισχύθηκαν τα μέτρα ασφάλειας.