Συλλήψεις πέντε ατόμων για παράνομα “φρουτάκια”

Συνελήφθησαν, στην περιοχή της Καλαμαριάς, από αστυνομικούς του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, πέντε άτομα ηλικίας 64, 46, 44, 30 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων καθώς και ενός 62χρονου που αναζητείται, σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Παιγνίων. Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες αστυνομικοί της προαναφερόμενης Υπηρεσίας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παροχής υπηρεσιών διαδικτύου, με βασικό εταίρο τον 62χρονο, κατά τον οποίο διαπιστώθηκε εγκατάσταση και λειτουργία δύο ηλεκτρονικών υπολογιστών, στους οποίους διενεργούνταν παράνομα παίγνια, από ισάριθμους θαμώνες, ηλικίας 46 και 44 ετών.

Επιπλέον, ο 64χρονος, υπεύθυνος της επιχείρησης, μετέβαλε τις ενδείξεις στις οθόνες των Η/Υ με χρήση τηλεχειριστηρίου ενώ ο ανωτέρω 30χρονος χειριζόταν κεντρικό υπολογιστή (server) με το οποίο συνδέονταν οι υπόλοιποι. Επίσης, στο εν λόγω κατάστημα εργαζόταν 46χρονη υπάλληλος στην οποία κατέληγαν τα χρηματικά ποσά που πόνταραν οι θαμώνες.

Συνολικά κατασχέθηκαν ένα τηλεχειριστήριο, τρεις φορητές μονάδες ηλεκτρονικών δεδομένων (usb sticks), τρεις Η/Υ και το χρηματικό ποσό των 11 ευρώ.

Σημειώνεται ότι τόσο ο χώρος του καταστήματος όσο και οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές δεν είχαν πιστοποιηθεί ως προς τη λειτουργία τους από την αρμόδια Αρχή, ενώ επιπλέον δεν έφεραν την προβλεπόμενη, από το νόμο, ειδική σήμανση.

Πηγή: thestival.gr