Στην αντιτρομοκρατική ο πρώτος που πυροβολήθηκε στο Νέο Ηράκλειο

Στην αντιτρομοκρατική βρέθηκε ο άνθρωπος, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με τον αδίστακτο εκτελεστή της διπλής δολοφονίας το βράδυ της Παρασκευής στο Νέο Ηράκλειο και δέχθηκε πρώτος τα πυρά του.

Όπως αναφέρει το MEGA, ο νεαρός ηλικίας περίπου 30 ετών περιέγραψε πως σώθηκε μπαίνοντας στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι τον πλησίασε ο εκτελεστής πεζός χωρίς να μιλήσει και τον πυροβόλησε δυο φορές με το πιστόλι τύπου ZASTAVA από απόσταση 10-15 μέτρων.

Όπως υποστήριξε, έσκυψε ενστικτωδώς δεχόμενος τις σφαίρες και ότι αμέσως μετά έτρεξε και μπήκε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής, σε μια κίνηση που φαίνεται ότι τον έσωσε.

Τόνισε ότι παρέμεινε στα γραφεία της Χρυσής Αυγής μέχρι να σταματήσουν οι πυροβολισμοί και στη συνέχεια όταν βγήκε από αυτά είδε σωριασμένα στον δρόμο τα τρία άτομα που είχαν δεχθεί τις σφαίρες, όχι όμως και τον εκτελεστή που είχε ήδη φύγει με την μοτοσικλέτα.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι ο εκτελεστής φορούσε ένα κράνος ανοιχτόχρωμο, ενώ οι αστυνομικοί που είδαν το βίντεο από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής ανέφεραν ότι πιθανότατα φορούσε ένα καπέλο τύπου τζόκεϊ. Δεν αποκλείεται πάντως, αυτό  που φόραγε να ήταν τελικά ακόμη και κράνος.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι δεν κατάφερε να διακρίνει το πρόσωπο του δράστη γιατί όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα.

Ο νεαρός έδωσε την κατάθεση υπό καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα δυο μέρες μετά το μακελειό καθώς δεν ήταν σε ψυχολογική κατάσταση να μιλήσει νωρίτερα.

Πιθανή γιάφκα ερευνά η αστυνομία

Το γκαράζ-αποθήκη που έκρυβαν τους τελευταίους τέσσερις μήνες κλεμμένη μηχανή τα μελή της οργάνωσης και πιθανότατα χρησιμοποιούν ως γιάφκα, ψάχνουν εναγωνίως στην Αντιτρομοκρατική.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Αρχών βρίσκεται κάπου στα βόρεια προάστια, δεν είναι διαμέρισμα και εκεί πιθανό να κρύβουν και τον οπλισμό.

 

Στο κενό μέχρι αυτή την ώρα οι έρευνες

 
Στο σκοτάδι βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τη δολοφονική επίθεση, με δύο νεκρούς και έναν βαριά τραυματία, έξω από τα Γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο το βράδυ της Παρασκευής.
 
Οι κάμερες ασφαλείας, όχι μόνο από το κτίριο της Χρυσής Αυγής, αλλά και από άλλα κοντινά κτίρια, φέρονται να κατέγραψαν, στις λήψεις τους προς το δρόμο, κίνηση των ανδρών της επίθεσης 25 περίπου λεπτά πριν από το συμβάν.
 
To βράδυ της Κυριακής έγινε γνωστό πως η αστυνομία περισυνέλεξε άλλον έναν κάλυκα των 9 χιλιοστών από το σημείο της επίθεσης.

Το νέο εύρημα εστάλη στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακή εξέταση, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα από την εξέταση της μοτοσικλέτας και των άλλων ευρημάτων.

Την ίδια ώρα, σημάδια βελτίωσης φαίνεται ότι παρουσιάζει η κατάσταση του βαριά τραυματισμένου 29χρονου, που όμως παραμένει διασωληνωμένος στην Εντατική και η κατάστασή του εξακολουθεί να είναι κρίσιμη.

Υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛΑΣ κάνουν λόγο για εκπαιδευμένους, αδίστακτους και ψύχραιμους δράστες και πολύ καλά οργανωμένο σχέδιο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια.

Τα ίδια στελέχη μιλούν για ένα σκληρό πυρήνα τρομοκρατών οι οποίοι δεν διστάζουν ενώ έχουν σκοτώσει να δώσουν και χαριστική βολή.

Στο σκοτάδι οι έρευνες για τη δολοφονία

Μάλιστα βλέπουν κοινά στοιχεία με τα χτυπήματα της Σέχτας Επαναστατών, η οποία δεν έχει εμφανιστεί τα τελευταία τρία χρόνια.

Σημειώνεται ότι τα περιβόητα όπλα διαμετρήματος εννέα χιλιοστών - "σφραγίδες" της οργάνωσης Σέχτα Επαναστατών που σκόρπιζαν το θάνατο μέχρι και το 2010 έχουν ταυτοποιηθεί από την ΕΛΑΣ.

Η εκτέλεση των δύο νεαρών έξω από τα Γραφεία της Χρυσής Αυγής θεωρείται παρόμοια με τις δύο προαναφερθείσες δολοφονίες. Επίσης, στη φωτογραφία για τον οπλισμό της Σέχτας απεικονιζόταν όπλο τύπου Ζastava.

Στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής, βρίσκεται βίντεο από τις κάμερες της εισόδου των γραφείων της Χρυσής Αυγής, το οποίο έχει καταγράψει τη στιγμή της επίθεσης και μελετάται καρέ καρέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο δράστες έφτασαν στο σημείο με μηχανή Africa Twin μέσα από κατοικημένη περιοχή και πάρκαραν σε σούπερ μάρκετ λίγο πιο κάτω από τα Γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Και οι δύο κρατούσαν όπλα, ενώ θεωρείται βέβαιο πως υπήρχε και ομάδα υποστήριξης.