Συνέλαβαν ζευγάρι στα Άνω Λιόσια για αγορά βρέφους

Η υπόθεση της μικρής Μαρίας άνοιξε τον ασκό του Αιόλου στην υπόθεση της αγοραπωλησίας βρεφών.

Το πρωί της Παρασκευής 25 Οκτωβρίου συνελήφθη ζευγάρι στα Άνω Λιόσια από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής για υπόθεση παράνομης υιοθεσίας.

Ο 53χρονος άνδρας και η 48χρονη σύζυγός του κατηγορούνται για αρπαγή ανηλίκου, κατά συναυτουργία και οδηγούνται εντός της ημέρας στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η υπόθεση ξεκίνησε όταν η υποδιεύθυνση Ανηλίκων δέχτηκε καταγγελία για ζεύγος Ελλήνων που είχε στην οικία του βρέφος, του οποίου εκείνοι δεν ήταν οι πραγματικοί του γονείς.

Πρόκειται για ένα μικρό κορίτσι, του οποίου οι βιολογικοί γονείς αγνοούνται. Διερευνώντας την πληροφορία η Αστυνομία, προσήγαγε το ζευγάρι.

Όπως έγινε γνωστό από την ΕΛ.ΑΣ, κατά την εξέταση των προσαχθέντων προέκυψε ότι τον περασμένο Μάρτιο παρέλαβαν από γυναίκα Ρομά, στην περιοχή του Ζεφυρίου, βρέφος το οποίο είχε γεννηθεί στις 25 Φεβρουαρίου του 2013 από άλλη γυναίκα Ρομά, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.

Η 48χρονη, φερόμενη πλέον ως θετή μητέρα, αμέσως μετά την παραλαβή του βρέφους, επιχείρησε ανεπιτυχώς να το "δηλώσει", ως τέκνο της, στον δήμο Φυλής.

Από τότε, το βρέφος παρέμενε με το ζευγάρι, το οποίο προσπαθούσε να βρει τρόπο προκειμένου να το «νομιμοποιήσει». Και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι προέβησαν στην παράνομη αγοραπωλησία γιατί δεν μπορούσαν να κάνουν παιδί.

Μετά από προφορική εντολή του εισαγγελέα Ανηλίκων, το κοριτσάκι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων για εξετάσεις.

Στο μεταξύ, οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της φυσικής μητέρας και των μεσαζόντων στην αγοραπωλησία του βρέφους συνεχίζονται.