Δύο παραπομπές για εμπρησμό ‘Marfin’ και επίθεση στον “Ιανό”

Σημαντικά στοιχεία φέρνει στην επιφάνεια το βούλευμα του Τριμελούς Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο δημοσιεύθηκε στην κυριακάτικη εφημερίδα Real News. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το σχετικό βούλευμα καταλήγει στον άνθρωπο που φέρεται να πυρπόλησε το υποκατάστημα της Marfin στην οδό Σταδίου το Μάιο του 2010, προκαλώντας το θάνατο της Παρασκευής Ζούλια, 35 ετών, του Επαμεινώνδα Τσακάλη, 36 ετών, και της εγκύου Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, 32 ετών.

Εκτός από τον άνθρωπο, ο οποίος κατηγορείται ότι πέταξε τις μοιραίες μολότοφ, παραπέμπεται ένας ακόμα άνδρας, ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση την ίδια ώρα στο βιβλιοπωλείο 'Ιανός', λίγο πιο πάνω στον ίδιο δρόμο.

Το παραπεμπτικό βούλευμα, που δημοσιοποιήθηκε την Κυριακή, αλλά εκδόθηκε τον περασμένο Μάιο, αποδίδει στους δράστες τα εξής εγκλήματα:

- της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως, τελεσθείσας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατά συναυτουργία και κατά συρροή, τετελεσμένης και εν απόπειρα,

- της εκρήξεως, εκ της οποίας επήλθε θάνατος και κίνδυνος για ανθρώπους και ξένα πράγματα,

- της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικής βόμβας

- και της απρόκλητης φθοράς ξένης περιουσίας δια εκρήξεως από πρόσωπο που είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του.

Σύμφωνα με το επίμαχο κείμενο, οι δράστες δεν στόχευαν μόνο στο θάνατο των τριών άτυχων τραπεζικών υπαλλήλων, που εγκλωβίστηκαν στο κατάστημα, αλλά του συνόλου των συναδέλφων τους.