Ο 81χρονος πρώην ιδιοκτήτη γνωστής εταιρείας πουλερικών κατηγορείται για παράβαση των νομοθεσιών περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και περί όπλων.
Στη σύλληψη ενός 81χρονου επιχειρηματία, πρώην ιδιοκτήτη γνωστής εταιρείας πουλερικών, ο οποίος είχε στην οικία του έργα τέχνης, μεταξύ των οποίων ένα πίνακα του Ελ Γκρέκο, αρχαία αντικείμενα και όπλα, προχώρησε η αστυνομία.
Ο ηλικιωμένος επιχειρηματίας συνελήφθη στις 10 Φεβρουαρίου, στο Μαρούσι, ενώ σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νομοθεσιών περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και περί όπλων.
Στην οικία του 81χρονου, στην Μάνδρα Αττικής, βρέθηκε, μεταξύ άλλων και ένας πίνακας του Ελ Γκρέκο, ό οποίος εξετάζεται εάν είναι αυθεντικός. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της αστυνομίας, πρόκειται για ένα πιστό αντίγραφο, αλλά τίποτα ακόμα δεν είναι βέβαιο.
Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Ο ίδιος, όπως είπε στους αστυνομικούς, δεν μπορούσε να θυμηθεί πως περιήλθε στην κατοχή του ο συγκεκριμένος πίνακας.
Ο ίδιος δήλωσε δήλωσε συλλέκτης αφού στην κατοχή του βρέθηκαν - εκτός από τον Ελ Γκρέκο - είχε στην κατοχή του πάνω από διακόσιους πίνακες παγκοσμίου φήμης ζωγράφων.
Εκτός των έργων Τέχνης, στο σπίτι του ηλικιωμένου μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 23 εικόνες βυζαντινής περιόδου, επιτάφιος, 5 άμφια, 108 αρχαία νομίσματα, πήλινη κεφαλή, το χρηματικό ποσό των 21.000 ευρώ, πίνακας μεγάλης αξίας, πολυβόλο στηριζόμενο σε τρίποδο, που χρονολογείται προ του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, 2 βλήματα όλμων, ανενεργά Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, 7 πιστόλια και 5 γεμιστήρες, 3 περίστροφα, επαναληπτική καραμπίνα, με τροποποιημένο γεμιστήρα, τυφέκιο με διόπτρα και σιγαστήρα, πλήθος φυσιγγιών, διαφόρων διαμετρημάτων, χειροβομβίδα αμυντικού τύπου ανενεργή, πτυσσόμενη μεταλλική ράβδος, μαχαίρια και σουγιάδες, ξίφη, σπαθιά και ξιφίδιο.
Σημειώνεται, ότι τα έργα τέχνης του επιχειρηματία, καθώς και τα αρχαία αντικείμενα που είχε στη συλλογή του, αποτελούσαν στόχο συμμορίας Ρομά.