Την Ελλάδα κατηγορούν οι Γερμανοί για τον Αφγανό που βίασε και σκότωσε

"Έπρεπε να είχατε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης" αναφέρει ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών

Ευθύνη στην Αθήνα ρίχνει το Βερολίνο για τον Αφγανό πρόσφυγα που βίασε και σκότωσε μια φοιτήτρια στο Φράιμπουργκ της Γερμανίας. Πριν τη θανάσιμη επίθεση, ο Αφγανός είχε επιτεθεί σε μια γυναίκα στην Κέρκυρα και την έριξε σε γκρεμό προσπαθώντας να την σκοτώσει.

Ο Αφγανός, ο οποίος στον γερμανικό Τύπο παρουσιάστηκε με το όνομα Χουσέιν Κ., συνελήφθη στις αρχές Δεκεμβρίου για το βιασμό και το φόνο της Γερμανίδας φοιτήτριας. Προ καιρού όμως είχε καταδικαστεί σε 10 χρόνια κάθειρξη στην Ελλάδα για "απόπειρα ανθρωποκτονίας", όμως αφέθηκε ελεύθερος υπό όρους, σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο των Εσωτερικών.

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ επέκρινε σήμερα τις ελληνικές αρχές επειδή δεν εξέδωσαν διεθνές ένταλμα έρευνας εναντίον του. "Οι ελληνικές αρχές δυστυχώς παρέλειψαν (να εκδώσουν) διεθνές ένταλμα έρευνας" υποστήριξε ο Γερμανός ΥΠΕΣ.

"Σε διαφορετική περίπτωση, ο ύποπτος θα μπορούσε να είχε συλληφθεί από τις γερμανικές δυνάμεις ασφαλείας στη διάρκεια των τακτικών ελέγχων" ταυτότητας μόλις έφτασε στη Γερμανία ή κατά την εξέταση της αίτησής του για την παροχή ασύλου, εκτίμησε ο ντε Μεζιέρ.