Κύκλωμα ηρωίνης: Το φορτηγό-κλειδί και τα δρομολόγια του θανάτου

Το σπίτι της οικογένειας του εφοπλιστή στη Φιλοθέη φαίνεται ότι χρησιμοποιούσε το κύκλωμα για την αποθήκευση και τη διακίνηση της ηρωίνης.

Το σπίτι διέθετε αποθήκη στην οποία συσκευαζόταν το ναρκωτικό, μέσα σε σακούλες μαρμαρόσκονης.

Στο μεταξύ, κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος εντόπισε και κατέσχεσε ένα φορτηγό σε χώρο στάθμευσης πρατηρίου καυσίμων στην περιοχή του Σχιστού Ασπροπύργου, το οποίο φέρονται να χρησιμοποιούσαν τα μέλη της εγκληματικής οργάωσης για την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, τόσο στην ελληνική επικράτεια, όσο και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη απολογούνται στον ανακριτή πέντε άτομα: ο ίδιος ο εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και η μητέρα της κι ακόμη, η οικιακή βοηθός καθώς και ένας φίλος τής πρώην συζύγου του εφοπλιστή.

O συνήγορος των κατηγορουμένων Σάκης Κεχαγιόγλου, εισερχόμενος στα δικαστήρια Πειραιά, είπε ότι οι εντολείς του δηλώνουν την πλήρη αθωότητά τους σε σχέση με την κατηγορία που αντιμετωπίζουν. Όπως τόνισε, οι συλληφθέντες θεωρούν ότι ενεπλάκησαν άδικα σε μία ιστορία η οποία έλαβε υπερβολικές διαστάσεις και ότι θα φανεί στις απολογίες η αλήθεια και η ακρίβεια των ισχυρισμών τους.

Σε ερώτηση για τις μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που βρέθηκαν στην οικία τους, ο κ. Κεχαγιόγλου τόνισε ότι θα πρέπει να κατηγορηθεί αυτός ο οποίος τις έλαβε και αυτό θα το βρει η ανάκριση.

Την Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία και πέντε Τούρκοι.

Ο Αλβανός, που παραδόθηκε την Κυριακή, έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής 20 Ιουνίου.