Καρτέλ ηρωίνης: Ελεύθερος ο γιος του εφοπλιστή, απολογούνται 11

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, έπειτα από σύμφωνη γνώμη ανακριτή και Εισαγγελέα, ο 15χρονος γιος του εφοπλιστή, που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση της μεγάλης ποσότητας ηρωίνης, άνω του ενός τόνου, που εντοπίστηκε την περασμένη Πέμπτη το βράδυ, έπειτα από μεγάλη συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος.

Ο 15χρονος απολογήθηκε για τέσσερις συνολικά ώρες στον ανακριτή και κατόπιν, αφέθηκε ελεύθερος.

Την Τρίτη απολογούνται οι υπόλοιποι της οικογένειας. Συγκεκριμένα, για την ποσότητας ηρωίνης συνολικού μικτού βάρους 1.133 κιλών και 420 γραμμαρίων, αξίας άνω των 30.000.000 ευρώ, θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πειραιά ο ίδιος ο εφοπλιστής, η πρώην σύζυγός του και η μητέρα της κι ακόμη, η οικιακή βοηθός καθώς και ένας φίλο τής πρώην συζύγου του 40χρονου.

Την Τετάρτη αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία και πέντε Τούρκοι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 15χρονος φέρεται να είχε στείλει μήνυμα με το κινητό του τηλέφωνο, σε έναν από τους 11 συλληφθέντες εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Στην Εισαγγελία Πειραιά, οδηγήθηκε τη Δευτέρα και ο Αλβανός που εμπλέκεται στην ίδια υπόθεση και είχε παραδοθεί την Κυριακή αυτοβούλως στην Ασφάλεια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ο συλληφθείς έλαβε προθεσμία και θα απολογηθεί το πρωί της Παρασκευής 20 Ιουνίου.

Πηγές από την Ασφάλεια του Λιμενικού, ανέφεραν ότι ο εγκέφαλος της σπείρας πιθανόν να είναι Τούρκος υπήκοος ενώ την Κυριακή, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, εντοπίστηκε σε μάντρα φορτηγών στο Κερατσίνι νταλίκα με ειδικές κρύπτες, η οποία θα χρησιμοποιείτο για τη μεταφορά της ηρωίνης από την Πάτρα στην Ανκόνα και από εκεί στις αγορές της Ευρώπης. Σύμφωνα με πληροφορίες, κέντρο των διακινητών φέρεται να ήταν η βίλα στη Φιλοθέη, όπου υπήρχε και αποθήκη και φυλασσόταν η ηρωίνη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η ποσότητα ηρωίνης πρέπει να έφθασε στην Ελλάδα από το Ιράν μέσω Τουρκίας με διαφορετικό φορτηγό όχημα.