Καθαρές φαίνεται ότι βγήκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν στον 42χρονο Ίλι Καρέλι, κάτι που αποδεικνύει ότι ο Αλβανός βαρυποινίτης δεν ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ ή τοξικών ουσιών, λίγες ώρες πριν ξεψυχήσει.
Οι βασανισμοί και οι τραυματισμοί του Αλβανού βαρυποινίτη περνούν στο μικροσκόπιο.
Οι ιστολογικές εξετάσεις που έχουν γίνει στο νεκρό κορμί του -θα διενεργηθούν σε εργαστήρι των Αθηνών και τα αποτελέσματα αναμένεται να γίνουν γνωστά το επόμενο διάστημα- αναμένεται να ρίξουν φως στα τραύματα που εντόπισαν οι ιατροδικαστές στο χέρι του νεκρού Αλβανού και παρουσιάζουν εικόνα "εγκαυματικής επιφάνειας".
Πιο συγκεκριμένα, θα εξεταστεί εάν προήλθαν από ηλεκτροσόκ.
Στο μεταξύ, η ανακρίτρια Σερρών, Γεωργία Τουτουντζή, που χειρίζεται πλέον τη δικογραφία, θα αναλάβει τις επόμενες μέρες να προσωποποιήσει τις κατηγορίες, προκειμένου στη συνέχεια να καλέσει τα εμπλεκόμενα πρόσωπα -ως κατηγορούμενα πια- σε απολογία.
Δεν αποκλείεται να εκδώσει κι άλλα εντάλματα σύλληψης -κάτι που προς το παρόν πάντως δεν έχει συμβεί- εάν και εφόσον κρίνει ότι κάποιοι είναι ύποπτοι φυγής ή τέλεσης νέων αξιόποινων πράξεων.
Σύμφωνα με πηγές από την Εισαγγελία Σερρών, οι διώξεις που ασκήθηκαν την Τρίτη 2 Απριλίου από τον Εισαγγελέα Άμφισσας Νίκο Αντωναράκη -για σωρεία κακουργηματικών πράξεων, όπως και πλημμελημάτων- έχουν εκδοθεί κατά παντός υπευθύνου (in rem) και προφανώς αφορούν κάθε σωφρονιστικό υπάλληλο των φυλακών Νιγρίτας και Μαλανδρίνου, ακόμη και κάθε αστυνομικό του Αστυνομικού Τμήματος Ιτέας, ο οποίος ενδέχεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.
Πάντως, στην παρούσα φάση, ο Εισαγγελέας Σερρών δεν έκρινε σκόπιμο να διευρύνει τις κατηγορίες και περιορίστηκε σε αυτές που απήγγειλε ο συνάδελφός του της Άμφισσας.
Η απόφαση να διαβιβαστεί η δικογραφία στις Σέρρες ελήφθη από το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Άμφισσας, που έκρινε, με βάση τα συμπεράσματα του εκεί εισαγγελέα, ότι το βασικό αδίκημα, αυτό του "διακεκριμένου βασανισμού κρατουμένου με συνέπεια τον θάνατο" τελέστηκε στις Σέρρες.