Σε κλοιό βρισκόταν ο 34χρονος του μακελειού στην Αγία Νάπα

Όσο ξετυλίγεται το κουβάρι, αποκαλύπτονται οι λόγοι για τους οποίους ο 34χρονος Αλβανός, που συμμετείχε στη δολοφονία των πέντε στην Αγία Νάπα, παραδόθηκε τελικά στις αστυνομικές αρχές.

Ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης ο οποίος αποτελούσε τον στόχο της δολοφονικής επίθεσης της 23η Ιουνίου 2012 στην Αγία Νάπα της Κύπρου, κατά την οποία σκοτώθηκαν πέντε σωματοφύλακες του, στις 30 Σεπτεμβρίου 2012, επικοινωνούσε με την Αστυνομία ως πληροφοριοδότης όλο αυτό το διάστημα.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας ενημέρωνε μέσω e-mail,  αξιωματικό της Κυπριακής Αστυνομίας για τον Emilio Papa και τις κινήσεις του. Δεν έχει γίνει, βέβαια, γνωστό αν ο Αλβανός είχε αντιληφθεί την ταυτότητα του πληροφοριοδότη.

Το e-mail απευθύνεται σε αξιωματικό της Κυπριακής Αστυνομίας του CID (Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων) με το όνομα Γιώργος. Ο Φάνος Καλοψιδιώτης μεταξύ άλλων αναφέρει πως ο Papa ζει στο χωριό Βρυσερά στην Αλβανία και συχνά επισκέπτεται τους Αγίους Σαράντα.

Σημειώνει πως είναι ο άνθρωπος που είχε δώσει 20.000 ευρώ στον Mum (Δημήτρη Μαμαλικόπουλο) για να εκτελέσει το συμβόλαιο θανάτου.

Ένα χρόνο αργότερα, αξιωματικός της Αστυνομίας κατέθεσε στο κακουργειοδικείο της Κύπρου ότι ο Papa δεν συνελήφθη για την εμπλοκή του στον πενταπλό φόνο, επειδή φερόταν ως νεκρός.