Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ. από όχημα – γιάφκα στο Φάληρο

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ., μετά τον εντοπισμό ενός αυτοκινήτου στο Παλαιό Φάληρο που φέρεται να είχε μέσα όπλα και εκρηκτικά. Από την πρώτη έρευνα βρέθηκαν μέσα στο όχημα όπλα καλάζνικοφ, ρουκέτες, ένας προωθητής ρουκετών καθώς και φυσίγγια και συγκεκριμένα:  4 βλήματα RPG, 4 προωθητικοί μηχανισμοί RPG, 4 αμυντικές χειροβομβίδες F1, 4 πυροδοτικοί μηχανισμοί των χειροβομβίδων αυτών, 3 καλάσνικοφ, 7 γεμιστήρες καλάσνικοφ, 2 κοντάκια καλάσνικοφ, κουτιά με σφαίρες για καλάσνικοφ, γάντια και κουκούλες.

Τις έρευνες διεξάγει πλέον αποκλειστικά η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η αστυνομία είχε από καιρό υποψίες για το όχημα αυτό, μοντέλου Opel Astra και χρώματος ασημί. Το όχημα είχε κλαπεί από την Κερατέα πριν από 20 μέρες ενώ έχει μόνον μια πινακίδα κυκλοφορίας που όμως ανήκει σε άλλο όχημα που δεν έχει δηλωθεί κλεμμένο. 

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι αστυνομικοί είχαν ερευνήσει το όχημα εξωτερικά, με ειδικές συσκευές και εκπαιδευμένο σκύλο και γνώριζαν οτι ήταν φορτωμένο με όπλα, γι' αυτό το παρακολουθούσαν με την ελπίδα ότι θα πήγαιναν να το πάρουν οι δράστες και θα έπεφταν στην παγίδα.

Επειδή όμως δεν εμφανίστηκε κανείς, αποφασίστηκε να γίνει έρευνα σήμερα, από φόβο μήπως συμβεί κάτι απρόοπτο και έτσι βρέθηκε ο οπλισμός, ο οποίος καταμετρήθηκε και το όχημα μεταφέρθηκε για έρευνα, στα εγκληματολογικά εργαστήρια όπου και θα αναζητηθούν αποτυπώματα. Επίσης θα γίνει βαλλιστικός έλεγχος για να ελεγχθεί αν κάποιο από τα όπλα έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια επίθεση. 

Οι αστυνομικοί δεν γνωρίζουν ακόμη εάν επρόκειτο για κρυψώνα όπλων τρομοκρατών ή για προπαρασκευαστικό στάδιο κάποιας επικείμενης επίθεσης.