Στην Κυψέλη εξαφανίστηκαν τα ίχνη του Χριστόδουλου Ξηρού

Στη συμβολή των οδών Αγίας Λαύρας και Πατησίων, στην περιοχή της Κυψέλης, εκτιμά η Αντιτρομοκρατική ότι εξαφανίστηκαν τα ίχνη του Χριστόδουλου Ξηρού, για τον εντοπισμό του οποίου συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες.

Διαβάστε ακόμα: Δύο νέες συλλήψεις της Αντιτρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha, στο σημείο εκείνο άφησε ο ανιψιός του, που ανέλαβε να τον μεταφέρει από την Καλλικράτεια της Χαλκιδικής στην Αθήνα, τον Ξηρό, ο οποίος του είπε να τον περιμένει, όμως δεν επέστρεψε ποτέ, και φαίνεται πως ανηφόρισε για λίγο, έστριψε σε κάποιο δρόμο και χάθηκε μέσα στα στενά της Κυψέλης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αντιτρομοκρατικής, τον Ξηρό παρέλαβαν αρχικά άτομα του φιλικού του περιβάλλοντος, οι οποίοι τον “παρέδωσαν” κατόπιν στους Πυρήνες της Φωτιάς.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, κάθε φορά που ο Χριστόδουλος Ξηρός έπαιρνε άδεια μετέβαινε αρχικά σε διαμέρισμα που διατηρεί η οικογένειά του στα Εξάρχεια, όπου και συναντιόταν με συγγενείς και φίλους, και αυτό πιστεύεται ότι έγινε και κατά την τελευταία άδεια, στη διάρκεια της οποίας εξαφανίστηκε. Σε αυτόν το “μυστικό δείπνο”, μάλιστα, θεωρείται πως ο Ξηρός συζήτησε με φίλους του, οι οποίοι φέρονται να ανήκουν στον αναρχικό χώρο, τις λεπτομέρειες της απόδρασής του. Κατόπιν, αναχώρησε για την Καλλικράτεια, απ' όπου και επέστρεψε στην Αθήνα.

Το ρεπορτάζ του Alpha αναφέρει ακόμα ότι στην απόδραση του Ξηρού σημαντικό ρόλο έπαιξαν κάποιες γυναίκες, οι οποίες λειτουργούσαν ως “ταχυδρόμοι”, μεταφέροντας μηνύματα μεταξύ των κρατουμένων και του έξω κόσμου. Μάλιστα, επειδή μόνο συγγενικά πρόσωπα των κρατουμένων μπορούν να έχουν πρόσβαση σε αυτούς, οι γυναίκες αυτές είχαν συνάψει σύμφωνα συμβίωσης με κρατουμένους, ώστε να μπορούν να τους επισκέπτονται.