Η μαύρη επέτειος του ελληνικού ποδοσφαίρου
Είναι κάθε φορά πολύ δύσκολο το να μπορείς να αποτυπώσεις μία τέτοια τραγωδία. Πόσο μάλλον την τραγωδία της Θύρας 7. Την πιο μεγάλη στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τον ελληνικό αθλητισμό! Όποιος και να φέρει στο μυαλό του αυτήν την ιστορία δεν μπορεί να μη λυγίσει. Δεν γίνεται να μην συγκινηθεί. Δεν γίνεται να μην τιμήσει αυτά τα παιδιά που έφυγαν έχοντας στην καρδιά και την ψυχή τους τον Ολυμπιακό (σ.σ. και ενώ υπήρχε μες στους νεκρούς και ένας φίλαθλος της ΑΕΚ). Η Θύρα 7 από την μεριά της είχε ήδη προγραμματίσει για το βράδυ της Τετάρτης εκδήλωση μνήμης και τιμής για τα 21 παιδιά που χάθηκαν τόσο πρόωρα και τόσο άδικα.
Είκοσι ένα παιδιά που χάθηκαν στις 8 Φλεβάρη του 1981 αλλά δεν πρόκειται να ξεχαστούν ποτέ. Είκοσι ένα άγγελοι στον ουρανό που συνεχίζουν ακόμα να... βλέπουν από ψηλά την αγαπημένη τους ομάδας. Ήταν η ιστορία που κλόνισε τον Ολυμπιακό και αποτέλεσε μία ημέρα θρήνου, πόνου και μνήμης. Η τραγωδία της Θύρας 7 στις 8 / 2 / 1981 που έγινε στο πλαίσιο του αγώνα της 20ής αγωνιστικής με αντίπαλο την ΑΕΚ. Ο Ολυμπιακός είχε παραταχθεί τότε με τους Σαργκάνη, Κυράστα, Βαμβακούλα, Παπαδόπουλο, Νοβοσέλατς, Κουσουλάκη, Περσία, Νικολούδη, Αναστόπουλο, Ορφανό και Γαλάκο.
Επικράτησε με το επιβλητικό 6-0 της ΑΕΚ, όμως εκείνο που θα ακολουθούσε δεν το περίμενε κανείς. Και προφανώς το αγωνιστικό σκέλος πέρασε σε τελευταία μοίρα... Ο κόσμος του Ολυμπιακού άρχισε να τρέχει πριν τελειώσει ο αγώνας για να βγει από το γήπεδο, με προορισμό την έξοδο της Θύρα 1, απ' όπου οι παίκτες θα αποχωρούσαν μετά το παιχνίδι για τα σπίτια τους. Η πόρτα της Θύρα 7 όμως ήταν μισάνοιχτη. Κάποιος γλίστρησε και μετά όλοι άρχισαν να πέφτουν ο ένας πάνω στον άλλο. Μία τραγωδία δίχος τέλος...
Πολλοί τραυματίες και είκοσι ένας νεκροί. Άνθρωποι που δεν θα λησμονηθούν ποτέ και είναι πάντα στο Καραϊσκάκη «στεκούμενοι» στα 21 μαύρα καθίσματα που έχουν τοποθετηθεί στο νέο στάδιο. Οι 21 αδικοχαμένες ψυχές ήταν οι: Παναγιώτης Τουμανίδης, 14, Κώστας Σκλαβούνης, 16, Ηλίας Παναγούλης, 17, Γεράσιμος Αμίτσης, 18 - οπαδός της ΑΕΚ, Γιάννης Κανελλόπουλος, 18, Σπύρος Λεωνιδάκης, 18, Γιάννης Σπηλιόπουλος, 19, Νίκος Φίλος, 19, Γιάννης Διαλυνάς, 20, Βασίλης Μάχας, 20, Ευστράτιος Λούπος, 20, Μιχάλης Κωστόπουλος, 21, Ζωγραφούλα Χαϊρατίδου, 23, Σπύρος Ανδριώτης, 24, Κώστας Καρανικόλας, 26, Μιχάλης Μάρκου, 27, Κώστας Μπίλας, 28, Αναστάσιος Πιτσόλης, 30, Αντώνης Κουρουπάκης, 34, Χρήστος Χατζηγεωργίου, 34 και Δημήτριος Αδαμόπουλος, 41. «Αθάνατοι», αλησμόνητοι και πάντα παρόντες.
Πηγή: gazzetta.gr