Ο... πειρατής της Θεσσαλονίκης
Μια ολόκληρη «βασιλική» οικογένεια θα ηγείται φέτος του Καρναβαλιού της Ξάνθης, αφού οι διοργανωτές έχουν αποφασίσει να αλλάξουν εντελώς τα δεδομένα. Φέτος είναι η πρώτη φορά που εκτός από την καθιερωμένη Βασίλισσα, το Καρναβάλι της Ξάνθης θα έχει και Βασιλιά, αλλά και δύο πριγκίπισσες.
Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές εβδομάδες όταν είχε δημοσιοποιηθεί η πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη θέση της φετινής Βασίλισσας του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού και οι διοργανωτές διαπίστωσαν ότι ανάμεσα στα βιογραφικά που έλαβαν ότι υπήρχε και ένα ανδρικό!
Όπως γράφει το reportal.gr, ο Παναγιώτης Γεωργίου ήταν αυτός που είχε προτείνει τον εαυτό του για τη θέση του Βασιλιά σημειώνοντας μάλιστα στην αίτησή του ότι «και τους άνδρες μάνα τους γέννησε» και τελικά η πρότασή του βρήκε ανταπόκριση και έγινε δεκτή.
Έτσι, ο Παναγιώτης Γεωργίου θα είναι ο πρώτος άνδρας στην ιστορία του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού, που θα φέρει τον τίτλο του Βασιλιά. Η στέψη του έγινε επίσημα χθες στην Ξάνθη, ενώ στη μεγάλη παρέλαση την Κυριακή της Αποκριάς οι καρναβαλιστές θα τον δουν στο δικό του άρμα, που θα είναι ένα πειρατικό καράβι.
Η πρώτη εμφάνιση του Βασιλιά όμως δεν θα είναι στην ημέρα της παρέλασης, καθώς ο ρόλος του περιλαμβάνει μία σειρά προωθητικών δράσεων τις προηγούμενες ημέρες του καρναβαλιού όπως διάφορα street events, δωρεάν photoshooting μαζι του στους δρόμους της πόλης, επίσκεψη στο Νοσοκομείο και άλλα ιδρύματα κ.α.
Η Βασίλισσα του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού για φέτος θα είναι η Μαρία Δαλακούρα από την Ξάνθη και Πριγκίπισσες θα είναι οι Αναστασία Ανανιάδου και Ναταλί Μικάλεφ από τη Θεσσαλονίκη και την Κάτω Σικελία αντίστοιχα.
Ποιος είναι ο Βασιλιάς της Ξάνθης
Ο Παναγιώτης Γεωργίου ζει στη Θεσσαλονίκη όπου εργάζεται ως Perfomer σε ένα πλωτό καφέ στην παραλία της πόλης που έχει τη μορφή πειρατικού καραβιού. Εκεί, μπορεί να βρει κανείς τον Παναγιώτη ντυμένο με τη στολή του Πειρατή και είναι πλέον μία από τις αναγνωρίσιμες φιγούρες της συμπρωτεύουσας, αλλά η μοίρα τον έχει συνδέσει με τον Έβρο όταν κλήθηκε να διαχειριστεί το κληροδότημα ενός επιστήθιου φίλου του, ο οποίος καταγόταν από τον νομό και είχε αφήσει μέρος της περιουσίας του σε σχολεία και βιβλιοθήκες της περιοχής.