Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για τις απειλητικές επιστολές σε υπουργούς

Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ για τις απειλητικές επιστολές σε υπουργούς

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών

Σε επιφυλακή βρίσκεται η ελληνική αστυνομία μετά την επιστολή απειλητικών επιστολών στον Νίκο Κοτζιά και στα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Δικαιοσύνης και Παιδείας.

Αποδέκτες επιστολών έγιναν, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, και ο  Πάνος Καμμένος, ο Σταύρος Κοντονής και ο Κώστας Γαβρόγλου. Πάντως, ο υπουργός Παιδείας, σε επικοινωνία της ΕΡΤ μαζί του, δεν επιβεβαίωσε ότι έχει παραλάβει τέτοια επιστολή.

Τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται, μέσω ταχυδρομείου, να παραλάβουν και άλλοι πολιτικοί παρόμοιες επιστολές.

Την υπόθεση ερευνά η Κρατική Ασφάλεια και συγκεκριμένα το τμήμα Προστασίας του Πολιτεύματος σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στο στόχαστρο έχουν μπει κυρίως η χειρόγραφη επιστολή που εστάλη στον Νίκο Κοτζιά, στην οποία, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, αναφέρονται ύβρεις, αλλά και η απειλή «έχουμε κρατήσει τρεις σφαίρες για σένα και την οικογένειά σου».

Στη δεύτερη επιστολή – δαχτυλογραφημένη - αναφέρονται επίσης απειλές, ενώ η επιστολή κλείνει με τη φράση: «Να επέμβει ο στρατός στο Κοινοβούλιο».

Και οι δύο επιστολές έχουν αποσταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ανιχνευτεί DNA, να γίνει λήψη αποτυπωμάτων και γραφολογική εξέταση στη χειρόγραφη επιστολή.

Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η επιστολή που εστάλη στον Νίκο Κοτζιά θεωρείται «μεσαίου» κινδύνου ενώ οι υπόλοιπες αξιολογούνται από την ΕΛΑΣ μικρότερου κινδύνου.