Μπλακ άουτ και ακυρώσεις πτήσεων λόγω ανέμων στη Θεσσαλονίκη

Μπλακ άουτ και ακυρώσεις πτήσεων λόγω ανέμων στη Θεσσαλονίκη

Οι μετεωρολόγοι αναμένουν εξασθένηση των ανέμων από το απόγευμα

Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι πνέουν από τη νύχτα στη Θεσσαλονίκη. Η Πυροσβεστική επιχείρησε από τα ξημερώματα, σε δεκαπέντε περιπτώσεις για την απομάκρυνση δέντρων τα οποία «υπέκυψαν» στη μανία των δυνατών ανέμων ενώ πυροσβέστες απομάκρυναν αντικείμενα όπως τέντες και πινακίδες από δεκατρία σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ στην ευρύτερη Θεσσαλονίκη πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ ενώ οι ριπές τους αγγίζουν κατά διαστήματα, στην περιοχή γύρω από το αεροδρόμιο έως και τα 9 μποφόρ.

Προσοχή χρειάζεται στις μετακινήσεις πεζών και οχημάτων λόγω της παράσυρσης δεκάδων κάδων σκουπιδιών και άλλων αντικειμένων.

Δυνατοί άνεμοι, αλλά μικρότερης έντασης, πνέουν σε όλα τα ηπειρωτικά της Μακεδονίας και της Θράκης, όπως και στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Οι μετεωρολόγοι αναμένουν εξασθένηση των ανέμων από το απόγευμα.

Διακοπές ρεύματος από τους ισχυρούς ανέμους

Αποκαταστάθηκε λίγο πριν από τις 11 το πρωί η ηλεκτροδότηση στην περιοχή του κέντρου της Θεσσαλονίκης, που είχε μείνει χωρίς ρεύμα λόγω βλάβης στον υποσταθμό Αγίου Δημητρίου.

Από τη βλάβη, είχε επηρεαστεί με αυξομειώσεις τάσης ή/και διακοπές ρεύματος η περιοχή της πόλης, όπου βρίσκονται η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, καθώς και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

Επίσης, από πτώση δέντρου έμεινε χωρίς ρεύμα από τις 5.30 έως τις 8 το πρωί ο οικισμός της Νικόπολης του δήμου Παύλου Μελά στα δυτικά. Κατά το ήμισυ έχει αποκατασταθεί πρόλημα με γραμμή από το Φοίνικα προς της Θέρμη.

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων

Σύμφωνα με τον υπεύθυνο τύπου της Fraport, Γιάννη Παπάζογλου, οι πρωινές πτήσεις πραγματοποιήθηκαν από το αεροδρόμιο Μακεδονία έως τις 09:00, πέντε πτήσεις ακυρώθηκαν πριν από λίγη ώρα προς Χίο, από και προς την Αθήνα και την Καλαμάτα.

Σε αρκετές προγραμματισμένες πτήσεις υπάρχουν καθυστερήσεις, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι πτήσεις της Turkish Airlines από και προς την Κωνσταντινούπολη ακυρώθηκαν το πρωί χωρίς να συνδέονται αποκλειστικά με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν.