Είχε διατελέσει υπουργός σε δυο κυβερνήσεις του πρωθυπουργού Αντρέα Παπανδρέου
Απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 86 ετών, ο γνωστός πολιτικός Βασίλης Κεδίκογλου - πατέρας του βουλευτή της ΝΔ, Σίμου Κεδίκογλου - ο οποίος είχε εκλεγεί βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ και είχε διατελέσει και υπουργός σε δυο κυβερνήσεις του πρωθυπουργού Αντρέα Παπανδρέου.
Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή στις 11:00 το πρωί από την Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδας.
Τα συλλυπητήρια του για την απώλεια του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και υπουργού Εμπορίου (1984) και ΠΕΧΩΔΕ 1988/89, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης: «Εκφράζω τη θλίψη μου για την απώλεια του πρώην βουλευτή και υπουργού Βασιλείου Κεδίκογλου και τα βαθύτατα συλλυπητήριά μου στον γιό του, βουλευτή της ΝΔ, Σίμο Κεδίκογλου και στους οικείους του».
Ο Βασίλης Κεδίκογλου υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ όταν αυτό δημιουργήθηκε μεταπολιτευτικά το 1974. Έως το 1977, υπήρξε μέλος της προσωρινής Κεντρικής Επιτροπής του κινήματος, ενώ μετά την εκλογή στο 1ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το 1977, υπήρξε μέλος του πειθαρχικού οργάνου του κόμματος, θέση που κατέλαβε και στο συνέδριο του 1984. Το 1990 στο 2ο Συνέδριο του ΠΑΣOΚ εξελέγη μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, θέση που έλαβε και αργότερα, στο 3ο Συνέδριο το 1994 και στο 4ο Συνέδριο το 1996.
Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια της Εύβοιας στις βουλευτικές εκλογές του 1977. Στην συνέχεια, επανεκλέχθηκε στις βουλευτικές εκλογές του 1981, ενώ στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό των Ανδρέα Παπανδρέου, διετέλεσε υπουργός Εμπορίου από τις 8 Φεβρουαρίου 1984 έως τις 21 Σεπτεμβρίου 1984.
Στις 22 Δεκεμβρίου 1997, με απόφαση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, επειδή κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού καταψήφισε τα κονδύλια που αφορούσαν στην Εθνική Αμυνα, στη Γεωργία και στις Δημόσιες Επενδύσεις, αλλά μετά περίπου ένα χρόνο στις 3 Νοεμβρίου 1998 επανεντάχθηκε.
Στις 21 Σεπτεμβρίου 2000, με απόφαση του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη διεγράφη εκ νέου από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα παρεπέμφθη στα πειθαρχικά όργανα με το αίτημα της διαγραφής και από μέλος του κόμματος. Αφορμή για την τρίτη κατά σειρά διαγραφή του αποτέλεσε η σφοδρή αντιπαράθεσή του και οι διαπληκτισμοί με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και ο χαρακτηρισμός "Σαλώμη" για τον βουλευτή Επικρατείας Παρασκευά Αυγερινό. Για τη διαγραφή του από το ΠΑΣΟΚ, δεν χρειάστηκε να συνέλθουν τα πειθαρχικά όργανα, αφού την επομένη της παραπομπής του, υπέβαλλε ο ίδιος την παραίτησή του από μέλος του κόμματος με επιστολή του στο Εκτελεστικό Γραφείο.