Εκστρατεία απελευθέρωσης των πεζοδρομίων του Κολωνακίου!

Εκστρατεία απελευθέρωσης των πεζοδρομίων του Κολωνακίου!

Ο δήμαρχος δηλώνει αποφασισμένος

Εκστρατεία ξεκινά ο δήμος Αθηναίων προκειμένου να απελευθερώσει τα πεζοδρόμια και όλους τους δημόσιους χώρους του Κολωνακίου από τα τραπεζοκαθίσματα που παράνομα έχουν τοποθετήσει καφετέριες και εστιατόρια, κάνοντας κατάληψη, ουσιαστικά στο δημόσιο χώρο.

Αποφασισμένος να τελειώνει με το φαινόμενο εμφανίστηκε ο δήμαρχος Αθηνών, Γιώργος Καμίνης.

Η αρχή, είπε, γίνεται από το Κολωνάκι και την οδό Τσακάλωφ. Ο κ. Καμίνης τόνισε ότι εξαιτίας της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας από την κυβέρνηση Σαμαρά , στην Αθήνα όπως και στους άλλους δήμους η ανομία στον τομέα αυτό έγινε καθεστώς, αφού σταμάτησαν οι έλεγχοι. Ακόμη επισήμανε ότι παρά την επανασύστασή της , η Δημοτική Αστυνομία είναι υποστελεχωμένη . Από τους 1034 που είχε η Αθήνα πριν την κατάργηση του Σώματος, σήμερα έχει μόλις 385 δημοτικούς αστυνομικούς, σημείωσε .

Ο κ. Καμίνης υπογράμμισε ότι επιλέχθηκε να ξεκινήσει αυτή η επιχείρηση απελευθέρωσης δημόσιου χώρου , από το Κολωνάκι γιατί η Δημοτική του Αρχή θέλει να κτυπήσει την "καρδιά του κτήνους της ανομίας" στο θέμα αυτό.

Ο επικεφαλής της "Ανοιχτής Πόλης" , Ρήγας Αξελός, επισήμανε ότι πλέον "η προνομιακή γειτονιά διασκέδασης" της Αθήνας δεν είναι το Κολωνάκι αλλά η περιοχή του τριγώνου του ιστορικού εμπορικού κέντρου, όπου και εκεί ο δήμος πρέπει να παρέμβει.

Ο εκπρόσωπος της παράταξης "Αθήνα πόλη της ζωής μας", Νίκος Βαφειάδης, επισήμανε ότι αυτό που κάνει η Δημοτική Αστυνομία είναι να κόβει μαζικά κλήσεις για παράνομη στάθμευση και ο δήμος δεν έχει προβεί σε διαγραμμίσεις του ορίου κάθε καταστήματος για την τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων , ώστε να ελέγχονται.