34χρονος έκαψε ζωντανό τον ανάπηρο πατριό του

34χρονος έκαψε ζωντανό τον ανάπηρο πατριό του

Ο δράστης επιχείρησε επίσης να κάψει την μητέρα του - Είχε πάρει εξιτήριο στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου από το «Δρομοκαΐτειο»

Μια δολοφονία συγκλόνισε το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς του 2018 τον οικισμό της Δυτικής Μάνης, Άγιο Νικόλαο.

Ένας 34χρονος άνδρας - σύμφωνα με τα τοπικά μέσα - πήγε το μεσημέρι στο πατρικό του, περιέλουσε με βενζίνη και πετρέλαιο τον πατριό του - που ήταν καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι -και του έβαλε φωτιά, με αποτέλεσμα ο 56χρονος άνδρας να απανθρακωθεί, ενώ επιχείρησε να κάψει και τη μητέρα του.  Όμως η γυναίκα κατάφερε να τρέξει και να ξεφύγει, πριν της βάλει φωτιά ο γιος της.

Κατόπιν, ο δράστης πήγε σε γειτονικό σπίτι, περιέλουσε με βενζίνη και πετρέλαιο την εξωτερική πόρτα και στη συνέχεια έβαλε φωτιά.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, ο ενοικιαστής του σπιτιού δεν ήταν εκεί, αλλά ο ιδιοκτήτης του ακινήτου αντελήφθη την φωτιά και επιχείρησε να την σβήσει. Όμως, στην προσπάθειά του να προλάβει την φωτιά πριν πάρει διαστάσεις, τραυματίστηκε ελαφρά στα πόδια.

Μετά την προσπάθειά του να βάλει φωτιά στο σπίτι, ο 34χρονος πήγε στο αστυνομικό τμήμα της δυτικής Μάνης και παραδόθηκε, ενώ, σύμφωνα με την Αστυνομία, ο δράστης είχε πάρει εξιτήριο στις αρχές του περασμένου Σεπτεμβρίου από το «Δρομοκαΐτειο» νοσοκομείο των Αθηνών, όπου νοσηλευόταν.

Στο χωριό έφτασαν αστυνομικοί από το τμήμα της περιοχής και της Ασφάλειας από την Καλαμάτα, που διερευνούν την αιτία του πρώτου φονικού του νέου έτους.