Η φιγούρα του «Μικρού Γαλάζιου Ανθρώπου» συμβολίζει την ανάγκη να ζήσουμε όπως μία σταγόνα νερού
Μια κινέζα καλλιτέχνης έδωσε χθες Κυριακή παράσταση κάτω από την Ακρόπολη σε μία προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει το κοινό για την προστασία του περιβάλλοντος.
Ντυμένη με ένα μακρύ φόρεμα από μπλέ βιοδιασπώμενο πλαστικό, κρατώντας στο χέρι τη φιγούρα του «Little Blue Man» μαζί με ακτιβιστές υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος, η Κονγκ Νινγκ παρότρυνε τους Αθηναίους και τους τουρίστες που περπατούσαν κατά μήκος του πεζόδρομου κάτω από τον Ιερό Βράχο να αφιερώσουν ένα λεπτό και να σκεφθούν τι μπορεί να κάνει ο καθένας για να προστατεύσει τον πλανήτη Γη. Η Κονγκ, η οποία επισκέπτεται την Ελλάδα για πρώτη φορά, δήλωσε στο κινεζικό πρακτορείο Xinhua οτι η φιγούρα του «Μικρού Γαλάζιου Ανθρώπου» συμβολίζει την ανάγκη να ζήσουμε όπως μία σταγόνα νερού. Να ερχόμαστε και να φεύγουμε από τη ζωή χωρίς να αφήνουμε πίσω μας κανένα ίχνος.
«Ένιωσα ότι οι άνθρωποι με καταλάβαιναν και γνώριζαν ότι αγαπώ τον πλανήτη όπως αγαπώ τον γαλάζιο ουρανό πάνω από την Ελλάδα. Από τα μάτια τους βλέπω ότι με καταλαβαίνουν και με αγαπούν. Ολοι οι άνθρωποι στον κόσμο ζουν σε έναν πλανήτη και αγαπάμε αυτόν τον πλανήτη σαν μέλη μίας μεγάλης οικογένειας» είπε στο Xinhua.
Η 59χρονη αυτοδίδακτη ποιήτρια, καλλιτέχνης, ζωγράφος και κινηματογραφίστρια την τελευταία δεκαετία έχει αφιερωθεί στο να κάνει έργα τέχνης για την προστασία του περιβάλλοντος. Έχει δώσει παραστάσεις σε όλη την Κίνα, καθώς και στην Times Square και το Memorial στη Νέα Υόρκη και το Παρίσι νωρίτερα αυτό το μήνα, ενώ επέλεξε την Αθήνα για να παρουσιάσει τον «Little Blue Man» καθώς όπως είπε, πρόκειται για έναν τόπο γεμάτο γαλάζια νερά και ουρανό. Προτίθεται να παρουσιάσει τον «Little Blue Man» σε όλον τον κόσμο, ενώ δηλώνει έτοιμη να δώσει τα χέρια με όποιον μοιράζεται το όνειρό της για ένα «πράσινο μέλλον».
Ο Έλληνας πολυπράγμων καλλιτέχνης και παθιασμένος περιβαλλοντικός ακτιβιστής Δημοσθένης Δαββέτας καλωσόρισε την Κυριακή την Κινέζα καλλιτέχνη κάτω από την Ακρόπολη, και συζήτησε μαζί της σχέδια για τη συνεργασία τους το 2018. Χαρακτήρισε πολύ σημαντικό τον λόγο που ήρθε η Κονγκ στην Ελλάδα, λέγοντας οτι το περιβάλλον είναι ένα θέμα που μας απασχολεί όλους. Η συνεργασία των δυο τους περιλαμβάνει μετάφραση των ποιημάτων του Δαββέτα στα κινεζικά, καθώς και μετάφραση κινέζων καλλιτεχνών στα ελληνικά. Ο Δαββέτας έχει επισκεφθεί τρεις φορές την Κίνα μέχρι τώρα όπου παρουσίασε στο κινεζικό κοινό το έργο του για το διάλογο μεταξύ του Σωκράτη και του Κομφούκιου.