Εγκλωβισμένοι Έλληνες τουρίστες στο Μπαλί

Εγκλωβισμένοι Έλληνες τουρίστες στο Μπαλί

Οι πτήσεις έχουν ακυρωθεί εξαιτίας των φόβων ισχυρής έκρηξης του ηφαιστείου Αγκούνγκ

Περίπου 50 Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο Μπαλί αλλά και αρκετοί Έλληνες τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στο νησί, την ώρα που αρχές της Ινδονησίας περιμένουν ισχυρή ηφαιστειακή έκρηξη στο όρος Αγκούνγκ και εκκενώνουν την περιοχή γύρω από το ηφαίστειο.

Οι 9 Έλληνες τουρίστες δεν μπορούν να φύγουν λόγω της διακοπής των πτήσεων στο διεθνούς αεροδρομίου στο Μπαλί,.

«Πρώτη φορά γίνομαι μάρτυρας αυτού του φαινομένου. Αυτή τη στιγμή έχουμε εννέα Έλληνες που επισκέπτονται το νησί, πέντε φεύγουν σήμερα και τέσσερις είναι να φύγουν στις 4 Δεκεμβρίου. Επίσης, έχουμε μία κοινότητα γύρω στους 50 Έλληνες που μένουν και εργάζονται στο Μπαλί» είπε ο Έλληνας πρέσβης στην Ινδονησία, Γιώργος Δαγορίτης, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Έχουν ακυρωθεί αρκετές πτήσεις, εάν χρειαστεί, η εκκένωση θα γίνει μέσω θαλάσσης. Όσοι φεύγουν πάνε σε διπλανό νησί, έχει διεθνές αεροδρόμιο. Η άλλη λύση είναι πάλι δια θαλάσσης, πηγαίνουν στην ανατολική Ιάβα και από εκεί μπορούν να φύγουν για την πατρίδα. Είμαστε συνεχώς σε επικοινωνία με τους εννέα Έλληνες και με την κοινότητα. Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Έλληνας πρέσβης.