«Αλήτη έφαγες το κορίτσι. Ξεφτίλα , δολοφόνε…»

«Αλήτη έφαγες το κορίτσι. Ξεφτίλα , δολοφόνε…»

Εναντίον του κατηγορούμενου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες

Επεισοδιακή ήταν η άφιξη στην Ευελπίδων του 58χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη.

Πολίτες που βρίσκονταν στα δικαστήρια κινήθηκαν εναντίον του και απείλησαν να τον προπηλακίσουν φωνάζοντας : «Αλήτη έφαγες το κορίτσι. Ξεφτίλα , δολοφόνε...».

Άγρια επεισόδια σημειώθηκαν κατά την έξοδο από το γραφείο του ανακριτή του 58χρονου κατηγορούμενου για τη δολοφονία της 32χρονης Δώρας Ζέμπερη.
Συγγενείς της άτυχης εφοριακού ,που βρίσκονταν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, κατάφεραν να σπάσουν τον κλοιό των αστυνομικών και να επιτεθούν στον κατηγορούμενο.
Οι αστυνομικοί με μεγάλη δυσκολία  κατάφεραν να βάλουν
τον  58χρονο  στο αυτοκίνητο για να αποχωρήσουν.
Την ίδια ώρα , η μητέρα του θύματος κλαίγοντας  με λυγμούς φώναζε : «θάνατος στον δολοφόνο» ενώ αστυνομικοί προσπαθούσαν να συγκρατήσουν τον πατέρα ο οποιος έλεγε συνεχώς «Αφήστε με να τον πιάσω στα χέρια μου».
Ο κατα ομολογία του δολοφόνος της 32χρονης Δώρας ζητησε και έλβαε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή .

Εναντίον του έχει ασκηθεί  ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες. Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα. Επιπλέον , κατηγορείται για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο 58χρονος φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς  με κάθε λεπτομέρεια το αποτρόπαιο έγκλημα.

«Πήγα στο νεκροταφείο για να κλέψω. Την είδα τυχαία και την πλησίασα. Έβγαλα το μαχαίρι και την απείλησα να μου δώσει την τσάντα. Εκείνη αντέδρασε και δεν άφηνε την τσάντα. Την τραβάγαμε και οι δύο. Αντέδρασε. Τη χτύπησα με το μαχαίρι αρκετές φορές δεν θυμάμαι πόσες. Άρπαξα την τσάντα και έφυγα. Πήγα στην Ομόνοια και σε ένα μαγαζί πούλησα το κινητό για 20 ευρώ. Η τσάντα μέσα δεν είχε χρήματα. Είχε μόνο πέντε ευρώ» φέρεται να είπε. 

«Αφήστε μας να τον σκοτώσουμε. Εχουμε παιδιά κι εμείς», φώναζαν στους αστυνομικούς που τους εμποδισαν να μπουν στο κτίριο 9 προκειμενου να οδηγηθεί στον ανακριτή για να απολογηθεί .
Τελικά, οι αστυνομικοί δημιούργησαν κλοιό γύρω από τον καθ' ομολογίαν δολοφόνο της νεαρής γυναικας και τρέχοντας πρόλαβαν να τον βάλουν στα ανακριτικά γραφεία.

Στα δικαστήρια και ο πατέρας της άτυχης εφοριακού ο οποίος προσπάθησε να πλησιάσει τον κατηγορούμενο για να τον χτυπήσει.

Εναντίον του κατηγορούμενου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για βαρύτατες κατηγορίες. Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ληστείας με την επιβαρυντική περίσταση ότι τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα.

Επιπλέον απαγγέλθηκε κατηγορία σε βαρος του και για παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.