Ένοπλη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη

Ένοπλη επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαρ. Τρικούπη

Άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε μηχανή μεγάλου κυβισμού πυροβόλησαν τρεις φορές, από την πλευρά της Ζωοδόχου Πηγής

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος

Πυροβολισμοί έπεσαν λίγο πριν τις 8 το απόγευμα έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου στη Τρικούπη, την ώρα που στο κτίριο βρίσκονταν τουλάχιστον 30 άνθρωποι, για να παρακολουθήσουν το δεύτερο ντιμπέιτ των υποψηφίων της κεντροαριστεράς.

Άγνωστος δράστης που επέβαινε σε μηχανή μεγάλου κυβισμού πυροβόλησε τρεις φορές,από την πλευρά της Ζωοδόχου Πηγής και πιθανόν να υπήρχε και δεύτερο άτομο για να παρέχει κάλυψη στον ένοπλο., σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων από αστυνομικές πηγές.

Οι πυροβολισμοί έπεσαν στο σημείο όπου υπήρχε διμοιρία των ΜΑΤ, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που έχουν συλλέξει οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, στόχος της επίθεσης εκτιμάται πως ήταν ο αστυνομικός που ήταν σκοπός της διμοιρίας των ΜΑΤ.

Από καθαρή τύχη, σύμφωνα με τους αρμόδιους αξιωματικούς, δεν υπήρξαν θύματα, καθώς ο αστυνομικός φρουρός της διμοιρίας, είδε τον ένοπλο να σημαδεύει προς το μέρος του και φώναξε στους συναδέλφους του να καλυφθούν, ενώ ταυτόχρονα έπεσε στο έδαφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε δρόμο δίπλα από τη Χαριλάου Τρικούπη έχουν εντοπίσει τουλάχιστον 3 κάλυκες από μεγάλο πυροβόλο όπλο, πιθανόν καλάσνικοφ. Όπως διαπιστώθηκε, μία από τις σφαίρες χτύπησε στον τοίχο καταστήματος δίπλα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στο ύψος ανθρώπου.

Εδώ και ώρα αναζητείται από την Άμεση Δράση μια μοτοσικλέτα, ενώ έχει αποκλειστεί η περιοχή της επίθεσης και είναι σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό του δράστη.

Πριν από λίγο προσήχθη ένας νεαρός στην οδό Ανδρέα Μεταξά, καθώς σημάδευε με λέιζερ τα ΜΑΤ που έχουν αποκλείσει την περιοχή.

Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή και η αντιτρομοκρατική με την Ασφάλεια ερευνούν τον χώρο.

Τσίπρας: «Προβοκατόρικη» η επίθεση έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ

Εντολή για άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης έδωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν. Τόσκα. Σε σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπυοργού καταδικάζεται απερίφραστα η «προβοκατόρικη επίθεση» έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Χαριλάου Τρικούπη.

Φ. Γεννηματά: Είμαστε σοκαρισμένοι, είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει

Είμαστε σοκαρισμένοι με αυτό που συνέβη. Είναι αδιανόητο να συμβαίνει αυτό καθ' επανάληψη. Επιτέλους πρέπει να ληφθούν μέτρα. Αρκετά» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά σε τηλεοπτική παρέμβαση της στον ΑΝΤ1.

«Δεν επικοινώνησε ούτε ο πρωθυπουργός., ούτε ο αρμόδιος υπουργός μαζί μας», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φ.Γεννηματα στον ΣΚΑΙ. «Συνεργάτες μου μεταβαίνουν στην ΓΑΔΑ για ενημέρωση. Δεν θα εγκαταλείψουμε τα γραφεία μας και δεν έχουμε δει κανένα σχέδιο από την πλευρά της κυβέρνησης όπως μας υποσχέθηκαν στα επανειλημμένα διαβήματα μας για τις συχνές επιθέσεις που δεχόμαστε» ανέφερε.

«Ακούσαμε πυροβολισμούς. Ήταν 30-40 άτομα στο κτήριο. Είναι κάτι που εμείς δυστυχώς το έχουμε ξαναζήσει με επίθεση στη Χαριλάου Τρικούπη. Κάθε εβδομάδα έχουμε επεισόδια και περιστατικά και κάποια στιγμή θα πρέπει να μπει ένα στοπ» ανέφερε στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Παύλος Χρηστίδης.

Στις 25 Μαΐου 2014, τα γραφεία της Χ. Τρικούπη είχαν γίνει και πάλι στόχος πυροβολισμών.