Κινηματογραφική καταδίωξη λαθροδιακινητή έξω από τη Θεσσαλονίκη

Κινηματογραφική καταδίωξη λαθροδιακινητή έξω από τη Θεσσαλονίκη

Μετέφερε με το αυτοκίνητο 8 παράνομους μετανάστες, οι 3 εκ των οποίων στο χώρο αποσκευών

Ένας 44χρονος αλλοδαπός συνελήφθη επ’ αυτοφώρω από Αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης και ο οποίος ενέχεται σε παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Ειδικότερα, χθες το πρωί στην Εγνατία Οδό, στο ύψος των διοδίων Ανάληψης αστυνομικοί του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης εντόπισαν Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ο οδηγός του οποίου δε συμμορφώθηκε σε σχετικά σήματα ελέγχου και ανέπτυξε ταχύτητα προκειμένου να διαφύγει.

Σύμφωνα με το thestival.gr, ακολούθησε καταδίωξη και το όχημα ακινητοποιήθηκε στο ύψος του Λαγκαδά, ενώ ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και συνελήφθη σε αγροτική περιοχή έπειτα από πεζή καταδίωξη.

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο εντοπίσθηκαν στο εσωτερικό του 8 αλλοδαποί, οι 3 εκ των οποίων στο χώρο αποσκευών, οι οποίοι δεν διέθεταν τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή τους στη χώρα.

Όπως προέκυψε, οι διακινούμενοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα την 03-11-2017 από την ελληνοτουρκική μεθόριο, ενώ συγγενικά τους πρόσωπα θα κατέβαλαν χρηματικό ποσό μόλις έφταναν στην Αθήνα που ήταν και ο τελικός προορισμός τους.

Σε βάρος του 44χρονου σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, παράνομη μεταφορά και προώθηση μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας και απείθεια.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.