Ενώπιον της δικαιοσύνης ο 29χρονος βομβιστής του Παπαδήμου

Ενώπιον της δικαιοσύνης ο 29χρονος βομβιστής του Παπαδήμου

Εξονυχιστικές έρευνες στη γιάφκα της Αχαρνών και για σχέσεις με τους Πυρήνες της Φωτιάς και τον Επαναστατικό Αγώνα

Ενώπιον της Δικαιοσύνης θα οδηγηθεί  σήμερα ο 29χρονος που συνελήφθη από την Αντιτρομοκρατική το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Αττικής, φέροντας βαρύ οπλισμό.

Την ίδια ώρα, χθες προσήχθη και ο ιδιοκτήτης café bar στο Ελληνικό, στο οποίο σύχναζε ο συλληφθείς και δεν αποκλείεται η προσαγωγή να μετατραπεί σε σύλληψη.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αρχικα θα οδηγηθεί στον ανακριτή κατά της τρομοκρατίας, προκειμένου να εκτελεστεί το σε βάρος του, ένταλμα σύλληψης, ενώ το μεσημέρι θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πρωτοδικών - στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων -  για να του ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη σχετικά με τα όπλα και τα άλλα ευρήματα που εντόπισε πάνω του την ώρα της σύλληψης η Αντιτρομοκρατική.

Ο 29χρονος κατηγορείται για τα παγιδευμένα δέματα στον Λουκά Παπαδήμο και ευρωπαίους αξιωματούχους τον Μάρτιο του 2017.

Εν τω μεταξύ, οι Αρχές συνεχίζουν τις εξονυχιστικές έρευνες τόσο στη γιάφκα της Αχαρνών, από την οποία ο 29χρονος μετέφερε τον βαρύ οπλισμό, όσο και στο πατρικό του, στο Ελληνικό αλλά και για το ποια είναι πιθανή σχέση του με τους Πυρήνες της Συνομωσίας της Φωτιάς και ειδικότερα με την Πόλα Ρούπα.

Οι σχέσεις με τους Πυρήνες της Φωτιάς και τον Επαναστατικό Αγώνα

Σύμφωνα με την Καθημερινή, ο 29χρονος μέχρι και πριν από δυο χρόνια είχε συναντήσεις και έκανε επισκέψεις στα φυλακισμένα μέλη στις Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Στη συνέχεια και συγκεκριμένα την τελευταία διετία είχε εξαφανιστεί και προφανώς περάσει στην παρανομία.

Το 2012 είχε συλληφθεί όταν μαζί με άλλους αλληλέγγυους στους διωκώμενους για την υπόθεση του Επαναστατικού Αγώνα μπήκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Flash ζητώντας  να μεταδοθεί στον αέρα ένα ηχογραφημένο μήνυμα.  Ακολούθησε η σύλληψη όλων και η μεταγωγή τους στη ΓΑΔΑ. Στις 13 Ιανουαρίου οι συλληφθέντες, μεταξύ των οποίων και ο 29χρονος, οδηγήθηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων με την κατηγόρια του εγκωμιασμού τρομοκρατικών πράξεων και της ανωμοτί ψευδούς κατάθεσης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο συλληφθείς φαίνεται πως είχε και επαφές με την 25χρονη Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου, (συνεργός της Πόλας Ρούπα) που συνελήφθη τον Ιανουάριο στον Αγιο Δημήτριο.

Ολόκληρο οπλοστάσιο στην κατοχή του

Οι αρχές έφτασαν στην ταυτοποίηση του αποστολέα, μετά από γενετικό υλικό που εντοπίστηκε στο τρομοδέμα που είχε στείλει ο 29χρονος στον πρώην Γερμανό ΥΠΟΙΚ, Σόιμπλε.

Ο 29χρονος συνελήφθη την ώρα που έβγαινε από πολυκατοικία, όπου είχε νοικιάσει ισόγειο διαμέρισμα, με τη χρήση πλαστών στοιχείων ταυτότητας, ενώ στην κατοχή του έφερε ταξιδιωτικούς σάκους, ένα τσαντάκι μέσης και μια σακούλα σκουπιδιών, που περιείχαν:

  • 8 πλαστές ταυτότητες,
  • 2 πιστόλια διαμετρήματος 9mm και 300 φυσίγγια,
  • πλαστικό τάπερ με ολόκληρο ωρολογιακό εκρηκτικό μηχανισμό, χωρίς εκρηκτική ύλη και 2 πλαστικά τάπερ με άγνωστη εκρηκτική ύλη,
  • πλαστική συσκευασία με άγνωστη ποσότητα πυρίτιδας,
  • πλήθος πυροκροτητών, καλωδίων, φυτιλιών, κροτίδες, χρονοδιακόπτες, ηλεκτρολογικό πολύμετρο, μπαταρίες και διάφορα υλικά κατασκευής ωρολογιακών μηχανισμών και
  • φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.