Η Σαμοθράκη μετρά τις πληγές της – 150.000 έκτακτη ενίσχυση

Η Σαμοθράκη μετρά τις πληγές της – 150.000 έκτακτη ενίσχυση

Κομμένο στα δύο το νησί - Δεκάδες νοικοκυριά, επιχειρήσεις και περιουσίες καταστράφηκαν από την κακοκαιρία

Τοπίο βιβλικής καταστροφής θυμίζει σήμερα η Σαμοθράκη, μετά την χθεσινή θεομηνία που έπληξε το νησί και κατέστρεψε το οδικό δίκτυο, το κέντρο Υγείας και δεκάδες νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Για να καλυφθούν άμεσες ανάγκες που προέκυψαν από τις ζημιές στις υποδομές - και μετά από σχετικό αίτημα του Δήμου -  ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης,  ενέκρινε έκτακτη οικονομική βοήθεια, ύψους 150.000 ευρώ.

Επί ποδός βρίσκεται όλος ο κρατικός μηχανισμός, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημίες στις υποδομές του νησιού, σπίτια, επιχειρήσεις, ζωικό κεφάλαιο και καλλιέργειες και να επιτευχθεί ο στόχος για άμεση αποζημίωση των πληγέντων, ανέφερε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο, 104,9 FM», ο γενικός γραμματέας Υποδομών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργος Δέδες.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

«Το οδικό δίκτυο έχει αποκοπεί στη σύνδεση του βόρειου με το νότιο τμήμα του νησιού, έχουμε την κατάρρευση μίας γέφυρας στον κεντρικό δρόμο και σοβαρές ζημιές και στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο» ανέφερε ο κ. Δέδες.

Μεγάλες ζημιές υπέστη από την κακοκαιρία και το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης, καθώς το ισόγειο του κτιρίου πλημμύρισε και καταστράφηκαν ο ακτινολογικός και μικροβιολογικός εξοπλισμός. η αποθήκη φαρμάκων, ενώ υπέστησαν σοβαρές ζημιές το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και η Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας.

Για την ώρα η λειτουργία του Κέντρου Υγείας έχει μεταφερθεί στον 1ο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα ιατρεία αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.Το υπουργείο Υγείας προέβη σε άμεσες ενέργειες για την επαναλειτουργία του.