Λίστα για τους απεργούς σπό τον αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου

Λίστα με τους δικαστές που θα κατέβουν από την έδρα τους, ζήτησε ο αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου Γεώργιος Χρυσικός, που απέστειλε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, έγγραφο στους προϊσταμένους των δικαστηρίων (δικαστές). Συγκεκριμένα ζήτησε ενημέρωση για το ποιοι δικαστικοί λειτουργοί δεν θα εκτελέσουν τα καθήκοντά τους από τις 10 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου (3 μ.μ.), βάσει των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων των δικαστικών Ενώσεων (εκτός του Συμβουλίου της Επικρατείας).

Υπενθυμίζουμε ότι όλες οι δικαστικές Ενώσεις (εκτός αυτής του ΣτΕ), έχουν αποφασίσει να αναστέλλουν τη δημοσίευση των αποφάσεων (εκτός των επειγουσών) και να κατέβουν από τις έδρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη δρομολογούμενη νέα περικοπή των αποδοχών τους από τις 17 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 20 Οκτωβρίου.

Ο Γ. Χρυσικός διαβίβασε το σχετικό έγγραφο στους δικαστές σήμερα και όπως ισχυρίστηκε στους εκπροσώπους των δικαστικών Ενώσεων, αποσκοπεί στο να έχει “εικόνα” λειτουργίας των δικαστηρίων σε όλη τη χώρα. Ανοιχτό μένει το ενδεχόμενο αν προτίθεται να προχωρήσει ή όχι σε άλλες πειθαρχικής μορφής ενέργειες για τους δικαστές που απεργούν.