Οι πυροσβεστικές δυνάμεις- 150 πυροσβέστες- ρίχτηκαν στη μάχη για την κατάσβεση από χθες
Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά σε Κάλαμο και Βαρνάβα, καθώς αυτή την ώρα υπάρχει αναζωπύρωση στο πύρηνο μέτωπο του Καλάμου.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ωρωπού, Κωνσταντίνος Δέδες, δήλωσε πριν λίγη ώρα στο αθηναϊκό πρακτορείο ότι συνεχίζονται και γίνονται ρίψεις νερού από ένα ελικόπτερο Σινούκ για την αποφυγή αναζωπυρώσεων, ενώ σ΄αυτό έχει επικεντρωθεί και η προσπάθεια των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης που εξακολουθούν και βρίσκονται στην περιοχή. Το έργο τους συνδράμει εξαρχής ο Δήμος με οχήματα και εθελοντές πυροσβέστες.
Θυμίζουμε ότι το πρώτο φως της μέρας απογειώθηκαν πέντε ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη, που κάνουν ρίψεις νερού και συνδράμουν καθοριστικά στην επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς.
Οι πυροσβεστικές δυνάμεις- 150 πυροσβέστες- ρίχτηκαν στη μάχη για την κατάσβεση από χθες και περιμένοντας το πρώτο φως της ημέρας για τη συνδρομή και των εναέριων μέσων.
«Σε σχέση με χθες το βράδυ και όλη τη νύχτα είναι κάπως καλύτερη η εικόνα αλλά δεν μπορώ να πω ότι ελέγχεται η φωτιά γιατί είναι πάρα πολλά τα μέτωπα, τα οποία είναι διασπασμένα. Από τον Κάλαμο, Γραμματικό και Βαρνάβα κατεβαίνει προς τη θάλασσα» ανέφερε ο αντιπεριφειάρχης, Πέτρος Φιλίππου, επισημαίνοντας πως και εναέριες παρεμβάσεις υπάρχουν και η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι πάρα πολύ μεγάλη. «Είναι πάνω από 40 οχήματα.
Εμείς, από την Περιφέρεια έχουμε βάλει, μεταξύ άλλων, 16 βυτιοφόρα που τροφοδοτούν ασταμάτητα τα πυροσβεστικά για να μην απομακρύνονται και έξι σκαπτικά μηχανήματα που κάνουν αντιπυρικές ζώνες» σημείωσε.
Ο κ. Φιλίππου είπε πως «δεν υπάρχει κίνδυνος αυτή τη στιγμή για σπίτια στην περιοχή» και πρόσθεσε: «Προτεραιότητα της Πυροσβεστικής ήταν από χθες το βράδυ να προστατεύσουν τους ανθρώπους και τα σπίτια. Τα σπίτια που κάηκαν ήταν από τις πρώτες ώρες του απογεύματος. Το βράδυ δεν είχαμε σπίτια καμμένα, όπως και σήμερα. Πιθανόν να υπάρχει κάποιο μεμονωμένο γιατί υπάρχουν σπίτια διάσπαρτα, μεμονωμένα και στο δάσος και σε αγροτικές περιοχές, αλλά οι οικισμοί δεν κινδυνεύουν καθώς είναι καλά θωρακισμένοι. Και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχουν κινδυνεύσει άνθρωποι».