Προβλήματα στη μεταφορά των μαθητών

Δοκιμάζονται τα όρια της υπομονής των οδηγών ΚΤΕΛ της Πελοποννήσου, λόγω των καθυστερήσεων στην καταβολή δεδουλευμένων και των μειώσεων στο κόστος μεταφοράς των μαθητών.

Όπως λένε οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών, για την περυσινή χρονιά και συμπεριλαμβανομένων των μειώσεων, στο ΚΤΕΛ Αρκαδίας οφείλονται περί τα 3 εκατ. ευρώ, στο ΚΤΕΛ Κορινθίας και Λακωνίας περί τα 2 εκατ. ευρώ, στο ΚΤΕΛ Αργολίδας περί το 1 εκατ. ευρώ και στο ΚΤΕΛ Μεσσηνίας 3,2 εκατ. ευρώ.

Προχθές, μάλιστα, πενήντα οδηγοί στάθμευσαν τα λεωφορεία τους και δεν πραγματοποίησαν κανένα δρομολόγιο μεταφοράς μαθητών. Πολυμελής αντιπροσωπεία των μετόχων του ΚΤΕΛ Αργολίδας είχε συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, Τάσο Χειβιδόπουλο, και τονθεματικό αντιπεριφερειάρχη, Ανδρέα Πουλά, όπου συζήτησαν για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο αντιπεριφερειάρχης αναγνώρισε ότι οι οδηγοί έχουν δίκιο και ενημέρωσε τους λεωφορειούχους για τις ενέργειες της περιφέρειας και την προσωπική παρέμβαση του περιφερειάρχη, Πέτρου Τατούλη, για να μπορέσει να δοθεί λύση στο πρόβλημά τους.