Τι συνέβη στις 35 μέρες νοσηλείας του Λουκά Παπαδήμου

Τι συνέβη στις 35 μέρες νοσηλείας του Λουκά Παπαδήμου

Την 35η ημέρα νοσηλείας του στο νοσοκομείο διανύει ο πρώην πρωθυπουργός

Την 35η ημέρα νοσηλείας του στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» μετά τον τραυματισμό από την τρομοκρατική επίθεση στις 25 Μαΐου 2017, διανύει ο πρώην πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, οι γιατροί κρίνουν ότι από εδώ και πέρα ο κ. Παπαδήμος πρέπει να συνεχίσει τη θεραπεία του κατ’ οίκον, καθώς υπάρχει πάντα -όπως συμβαίνει σε αυτά τα περιστατικά- ο κίνδυνος προσβολής του από κάποιο ανθεκτικό μικρόβιο εντός του νοσοκομείου. Η περαιτέρω θεραπεία του αφορά στον καθαρισμό του τραύματος και στην αλλαγή γάζας στο πόδι του ανά δύο με τρεις ημέρες.

Ο λόγος που παραμένει στον «Ευαγγελισμό» για τόσο μεγάλο διάστημα είναι το βαθύ τραύμα (περίπου 4-5 πόντοι) στο μηρό, το οποίο προκλήθηκε από την έκρηξη του φακέλου-βόμβα στα πόδια του εντός του αυτοκινήτου. Οι θεράποντες ιατροί είναι δύο, ένας γενικός χειρουργός και ένας πλαστικός χειρουργός, οι οποίοι δεν τον αφήνουν από τα μάτια τους. Ο πλαστικός χειρουργός έχει προχωρήσει από την αρχή της νοσηλείας του σε περίπου 15 αλλαγές τραύματος. Ο κ. Παπαδήμος εξαρχής ξεκαθάρισε ότι εμπιστεύεται απόλυτα τους γιατρούς των δημόσιων νοσοκομείων (και εν προκειμένω του «Ευαγγελισμού») και ότι δεν επιθυμεί να νοσηλευτεί οπουδήποτε αλλού, παρότι θα μπορούσε αν το ζητούσε.