Μια νεκρή και εκτεταμένες ζημιές από τον ισχυρό σεισμό στη Λέσβο

Μια νεκρή και εκτεταμένες ζημιές από τον ισχυρό σεισμό στη Λέσβο

Εκκενώθηκε το χωριό Βρίσα λόγω επικινδυνότητας των κατοικιών, διατέθηκαν σκηνές από τους προσφυγικούς καταυλισμούς

Νεκρή ανασύρθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ η γυναίκα που είχε εγκλωβιστεί στα ερείπια τους σπιτιού της στο χωριό Βρίσα της Λέσβου, μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,1 Ρίχτερ.

Η εύρεση της 45χρονης νεκρής γυναίκας έγινε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούσαν εκεί.

Όσο οι ώρες περνούσαν και η γυναίκα δεν έδινε σημάδια ζωής, μεγάλωνε η αγωνία για την τύχη της. Τελικά οι διασώστες την εντόπισαν νεκρή κάτω από τα μπάζα.

Το χωριό Βρίσα εκκενώθηκε λίγο πριν τις 11 το βράδυ της Δευτέρας καθώς η κατάσταση των εναπομεινάντων σπιτιών του οικισμού κρίνεται ιδιαίτερα επικίνδυνη σε περίπτωση μετασεισμών. Οι κάτοικοι της Βρισάς μετακινήθηκαν σε σπίτια συγγενικών τους προσώπων σε άλλα μέρη του νησιού, σε ξενοδοχείο των Βατερών όπου μεταφέρθηκαν κυρίως υπερήλικες και στον καταυλισμό που στήθηκε στο γήπεδο του Πολιχνίτου από το στρατό.

Από αύριο το πρωί το «στρατηγείο» των εμπλεκόμενων φορέων και των ειδικών επιστημόνων θα λειτουργεί στη γενική γραμματεία Αιγαίου και νησιωτικής πολιτικής στη Μυτιλήνη.

Με εντολή του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, διατέθηκαν από το κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης της Μόριας για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων της νότιας Λέσβου συνολικά 40 σκηνές των 10 ατόμων η μία και 2.000 μπουκάλια νερό.

Διαβάστε: Σπίτια κατέρρευσαν στο Πλωράρι ενώ τις μεγαλύτερες ζημιές έχει υποστεί το χωριό Βρίσα

Ο σεισμός ταρακούνησε στις 15.30 ώρα Ελλάδος το βορειοανατολικό Αιγαίο ενώ λίγα λεπτά μετά τον πρώτο ισχυρό σεισμό που συντάραξε τη Μυτιλήνη, ένας νέος σεισμός, προφανώς μετασεισμός, μεγέθους 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:35.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών, η πρώτη σεισμική δόνηση είχε ένταση 6,1 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ ενώ το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο δίνει ένταση 6,4 Ρίχτερ.

Το επίκεντρο εντοπίζεται στην περιοχή της Σμύρνης και το εστιακό βάθος του σεισμού είναι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 10 χλμ.