Μενίδι: Ελεύθερος με αναστολή της ποινής ο 23χρονος Ρομά

Μενίδι: Ελεύθερος με αναστολή της ποινής ο 23χρονος Ρομά

Ο συνήγορος του καταδικασμένου νεαρού εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του 11χρονου

Ελεύθερος αφέθηκε ο 23χρονος Ρομά, ο οποίος καταδικάστηκε σήμερα σε 40 μήνες φυλάκιση για άσκοπους πυροβολισμούς την ημέρα που έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής στο Μενίδι.

Το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο έκανε δεκτό το αίτημά του νεαρού για τριετή αναστολή εκτέλεσης της ποινής που του επιβλήθηκε.

Λίγο νωρίτερα, ο συνήγορός του, Γιάννης Γλύκας, είχε αποσύρει το αίτημα εξαίρεσης κατά της έδρας του δικαστηρίου, θεωρώντας πως η ποινή αλλά και αρχική άρνηση του δικαστηρίου να δώσει αναστολή είναι συνέπεια του κλίματος που έχει διαμορφωθεί μετά το τραγικό περιστατικό με τον 11χρονο Μάριο.

Ο συνήγορος του καταδικασμένου νεαρού εξέφρασε τη συμπαράστασή του στην οικογένεια του 11χρονου.

Ο κατηγορούμενος, κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ομολόγησε ότι πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και όχι με πιστόλι, από το οποίο προήλθε η σφαίρα που σκότωσε το 11χρονο αγόρι.

Την ίδια ώρα , οι έρευνες για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 11χρονος μαθητής συνεχίζονται. Παράλληλα, διενεργείται πραγματογνωμοσύνη για να διαπιστωθεί η ακριβής φορά και ακτίνα της θανατηφόρας βολής, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες , στην ταράτσα του σχολείου στο Μενίδι εντοπίστηκε και δεύτερος  κάλυκας.