Μαρτυρίες «καίνε» τον 36χρονο για τη σχέση του με τα βεγγαλικά - Η ζημιά που είχε προκαλέσει νωρίτερα με την παρέα του
Αρνείται ότι γνώριζε, πως το αντικείμενο που έδωσε τα ξημερώματα της Κυριακής του Πάσχα κατά την διάρκεια παραδοσιακού γλεντιού σε μαγαζί στα Τριπόταμα Καλαβρύτων, στον μουσικό και φίλο του Άρη Μουγκοπέτρο, ήταν κροτίδα, ισχυρίζεται ο 36χρονος που παρουσιάστηκε αυτοβούλως χθες βράδυ 23 Απριλίου στο αστυνομικό τμήμα Κλειτορίας.
«Νόμιζα ήταν πυρσός, δεν την έφερα εγώ στο μαγαζί και τυχαία την βρήκα στο πάτωμα» υποστηρίζει ο 36χρονος, με τον δικηγόρο του να συμπληρώνει: «Πάτησε μέσα στην νύχτα με το πόδι του κάτι, που έσκυψε και το μάζεψε. Ήταν κυλινδρικό, θεώρησε ότι ήταν πυρσός και το έδωσε στον κ. Μουγκοπέτρο. Αυτός προφανώς, χωρίς να έχει ευθύνη, το έλαβε». «Προφανώς είχε πέσει από κάποιον τυχαία κάτω και εγώ την βρήκα. Δεν ήταν δικιά μου, δεν ήξερα καν τι είναι. Νόμιζα ότι ήταν πυρσός, που κάνει λάμψη και γι’ αυτόν τον λόγο την έδωσα στον Άρη. Είμαι συντετριμμένος για ό,τι έχει συμβεί», είπε στους αστυνομικούς ο 36χρονος.
Τους δύο άνδρες τους ενώνει φιλία ετών, καθώς γνωρίζονται από μικρά παιδιά. Ο 36χρονος φαίνεται πως ακολουθούσε τον γνωστό μουσικό σε κάθε γλέντι που έπαιζε κλαρίνο, ενώ ανέβαζε σχετικά βίντεο στα social media, αποκαλώντας τον Άρη Μουγκοπέτρο «αδελφό». «Αδελφό» τον αποκαλούσε αντιστοίχως και ο 32χρονος μουσικός. Ο 36χρονος πάντως υποστηρίζει, πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που είδε ένα τέτοιο εκρηκτικό από κοντά. «Δεν είχε καμία επαφή με κρότιδες. Το έχει καταθέσει και ενόρκως. Κρότιδες και βεγγαλικά δεν είχε πιάσει στα χέρια του», είπε ο δικηγόρος του 36χρονου μιλώντας στην εκπομπή Live News.
Μάρτυρες ωστόσο που μίλησαν στην ίδια εκπομπη, δίνουν μια τελείως διαφορετική εκδοχή. Επίτροπος εκκλησίας στην περιοχή των Καλαβρύτων καταγγέλλει, ότι ο 36χρονος έσπασε τζάμια του ναού πετώντας βεγγαλικά το βράδυ της Ανάστασης, λίγες ώρες δηλαδή πριν δώσει την κροτίδα στον Άρη Μουγκοπέτρο, που εξερράγη στα χέρια του. «Είχαν ρίξει κι εδώ κάτι βεγγαλικά. Έσπασαν κάτι τζάμια στην εκκλησία στην Ανάσταση, το Σάββατο το βράδυ. Τα πήρα εγώ τα τζάμια, αφού δεν έγινε τίποτε άλλο πιο σοβαρό περιστατικό. Η ζημιά δεν ήταν τίποτα. Θα τα κολλήσουv και τελείωσε. Δεν τους είπα τίποτα. Τι να τους πω; Άμα πας και ρίχνεις στην εκκλησία ή ρίχνεις κατά τον κόσμο βεγγαλικά, πάει να πει δεν "είσαι" καλά», είπε ο επίτροπος της εκκλησίας.
Σύμφωνα με τον επίτροπο, ο 36χρονος μετά τις μικροφθορές που προκάλεσε με την παρέα του στην εκκλησία, ζήτησε συγγνώμη από τον ιερέα και προθυμοποιήθηκε να αναλάβει τα έξοδα.«Ξέρω μετά ότι πήγε και ζήτησε συγγνώμη στον παπά. Μετά, όταν σχόλασε η εκκλησία, που πήγε να φύγει ο παπάς, πήγε και ζήτησε συγγνώμη. Και είπε εκεί, με την παρέα που ήταν "θα τον φτιάξουμε εμείς!". Λέει ο άλλος συγγνώμη, τι συγγνώμη; Άμα μου έπαιρνες το μάτι και μου το έβγαζες, υπάρχει συγγνώμη; Τι να του πει του Μουγκοπέτρου; Συγγνώμη; Υπάρχει συγγνώμη εκεί;».
Σοβαρή η βλάβη στο μάτι του μουσικού
Την ίδια ώρα ο Άρης Μουγκοπέτρος ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται, θα παρακολουθείται από δύο νοσοκομεία. Οι γιατροί στο ΚΑΤ επιβλέπουν την λειτουργικότητα των δαχτύλων του, ενώ σήμερα το πρωί ο 32χρονος μουσικός μεταφέρθηκε και στο «Γιώργος Γεννηματάς», για να γίνει εκτενής έλεγχος στο μάτι του από εξειδικευμένη ομάδα γιατρών. Εκεί τον ανέλαβε εξειδικευμένη ομάδα, η οποία εντόπισε σοβαρό πρόβλημα στο μάτι του. Αναμένεται να διευκρινιστεί, εάν η βλάβη αυτή θα είναι μόνιμη, ενώ ο Άρης Μουγκοπέτρος βρίσκεται υπό παρακολούθηση τόσο από το ΚΑΤ, όσο και από το «Γιώργος Γεννηματάς».
Στο πλευρό του από την πρώτη στιγμή βρίσκεται η σύζυγος του με τον ίδιο να ανεβάζει το πρωί μια τρυφερή φωτογραφία με τις δίδυμες κόρες του, που έχει να τις δει από την ημέρα του τραυματισμού του. Ο 36χρονος δεν έχει επικοινωνήσει ακόμη με τον ίδιο, ωστόσο βρίσκεται σε επικοινωνία με τον θείο του 32χρονου μουσικού.