Θανατηφόρο τροχαίο στα Χανιά: Στο «μικροσκόπιο» για νέες ουσίες το δείγμα του 45χρονου οδηγού της Porsche

Θανατηφόρο τροχαίο στα Χανιά: Στο «μικροσκόπιο» για νέες ουσίες το δείγμα του 45χρονου οδηγού της Porsche

Αναμένονται τα αποτελέσματα του δεύτερου δείγματος από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών

Δύο μήνες περίπου μετά το αιματηρό τροχαίο στα Χανιά, που στοίχισε τη ζωή στον 22χρονο Παναγιώτη Καρατζή και ο όπως αποκαλύφθηκε, ο 45χρονος επιχειρηματίας, οδηγός της Porsche που προκάλεσε το δυστύχημα, εκτός από αλκοόλ είχε καταναλώσει και αντιψυχωσικά φάρμακα.

Η οικογένεια του 22χρονου, που περιμένει ακόμα τα αποτελέσματα των ερευνών, που θα φωτίσουν κάθε πτυχή της τραγωδίας του χαμού του παιδιού της, μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου της, Χρήστου Μαρκογιαννάκη, ζήτησε από τον ανακριτή την επανεξέταση του δεύτερου δείγματος αίματος του κατηγορούμενου. Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, το αίτημα έγινε δεκτό και ο ανακριτής απέστειλε σχετική παραγγελία στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών.

Ο πρώτος έλεγχος που είχε γίνει από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Ηρακλείου, είχε δείξει ότι ο 45χρονος είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και αντιψυχωσικά φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή. Τα αποτελέσματα της δεύτερης ανάλυσης αναμένονται από μέρα σε μέρα και η οικογένεια εκτιμά, ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να βρεθούν και άλλες ουσίες, που δεν είχαν βρεθεί στην πρώτη εξέταση. Και αυτό, γιατί σύμφωνα με καταθέσεις της συντρόφου του, ο 45χρονος έκανε συχνή χρήση κοκαΐνης, η οποία δεν ανιχνεύτηκε στην πρώτη εξέταση.

Το χρονικό του μοιραίου τροχαίου

Πριν από δύο περίπου μήνες, περαστικός οδηγός ειδοποίησε την Άμεση Δράση για έναν άνδρα στα Χανιά, ο οποίος οδηγούσε επικίνδυνα και είχε έντονο διαπληκτισμό με άλλους οδηγούς. Οι αστυνομικοί πήγαν στο σημείο, υπέβαλαν τον 45χρονο σε αλκοτέστ, το οποίο έδειξε ότι ήταν μεθυσμένος. Παρ’ όλ’ αυτά δεν του πήραν τα κλειδιά του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να οδηγήσει ξανά και όντας μεθυσμένος να πέσει με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω στο αυτοκίνητο του 22χρονου, ο οποίος πέθανε ακαριαία.

Κατά την προανάκριση οι Αρχές διαπίστωσαν επίσης, πως ο 45χρονος δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, καθώς του είχε αφαιρεθεί τον περασμένο Οκτώβριο, πάλι για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.