Από τους συνολικά 19 κατηγορούμενους, στη φυλακή οδηγήθηκαν τα τέσσερα φερόμενα ως ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης
Το δρόμο για τη φυλακή πήρε μετά την απολογία του και ο δεύτερος φερόμενος υπαρχηγός του κυκλώματος, που εμφανίζεται να πουλούσε προστασία σε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες, ενώ διαχειριζόταν εικονικές εταιρείες προκαλώντας ζημιά στο δημόσιο.
Ο 37χρονος επιχειρηματίας ήταν ο μόνος που προφυλακίστηκε από τους συνολικά δέκα κατηγορούμενους, που σήμερα πέρασαν το κατώφλι της ανακρίτριας διαφθοράς. Οι υπόλοιποι εννέα κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα και καταβολή εγγυοδοσίας από 1.000 μέχρι 5.000 ευρώ. Για την υπόθεση από τους συνολικά 19 κατηγορούμενους, με βαρύτατα αδικήματα, που έδωσαν εξηγήσεις χθες και σήμερα, κρίθηκαν προσωρινά κρατούμενοι τέσσερις. Ανάμεσα τους, τα φερόμενα ως ηγετικά μέλη και η βραβευμένη αστυνομικός .
Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται υποστηρίζοντας, στην πλειονότητα τους, πως δεν γνώριζαν ότι συμμετείχαν σε μη νόμιμες συναλλαγές. «Διαθέτω πέντε καθ’ όλα νόμιμες εταιρείες, που δεν συμμετέχουν σε έκνομες ενέργειες. Δεν έχω καμία σχέση με οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες. Τα χρήματα που είχα, προέρχονται από την οικογενειακή μου περιουσία» φέρεται να είπε ο 37χρονος επιχειρηματίας, κατηγορούμενος ως δεύτερος υπαρχηγός του κυκλώματος, ο οποίος πλέον οδηγείται στη φυλακή.
Άγνοια για τις παράνομες δραστηριότητες των εταιρειών του κυκλώματος δήλωσε και ένας από τους κατηγορούμενους, που σύμφωνα με την κατηγορία, είναι μέλος του κυκλώματος. «Πίστευα ότι η λειτουργία των εταιριών ήταν νόμιμη. Δεν γνώριζα ότι λειτουργούσα ως "μπροστινός", φέρεται να ανέφερε ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε, πως όταν του επέβαλαν ένα πρόστιμο 600.00 ευρώ από την ΑΑΔΕ "πήγα στα αρχηγικά μέλη της οργάνωσης και διαμαρτυρήθηκα"».
Μαρία Ζαχαροπούλου