Ο ρόλος της υπαστυνόμου της ΕΛ.ΑΣ. στο κύκλωμα παροχής «προστασίας» σε οίκους ανοχής – Η κορυφή της «πυραμίδας»

Ο ρόλος της υπαστυνόμου της ΕΛ.ΑΣ. στο κύκλωμα παροχής «προστασίας» σε οίκους ανοχής – Η κορυφή της «πυραμίδας»

Η 37χρονη είναι βραβευμένη αξιωματικός με θητεία σε νευραλγικές θέσεις - Χειρίστηκε την υπόθεση του 52χρονου καθηγητή που προφυλακίστηκε για ασέλγεια σε 14χρονη μαθήτρια

Κύκλωμα που προστάτευε οίκους ανοχής και χαρτοπαικτικές λέσχες και παράλληλα έκαναν απάτες σε βάρος του Δημοσίου μέσω «μαϊμού» εταιρειών που είχαν συστήσει, στο οποίο συμμετείχαν και τέσσερις αστυνομικοί, εξαρθρώθηκε από τους «Αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ.

Τρία άτομα βρίσκονται στην κορυφή της «πυραμίδας» της συμμορίας. Πρόκειται για έναν 58χρονο με το ψευδώνυμο Κρητικός ή Λευτέρης, έναν 55χρονο με ψευδώνυμο Νώντας ή φίλος ή θείος και ένας 37χρονος. Μέλη της συμμορίας ήταν μία 37χρονη αστυνομικός, η οποία έχει περάσει από νευραλγικές θέσεις της Αστυνομίας και το 2019 είχε βραβευτεί ως αστυνομικός της χρονιάς από την τότε υπουργό Δημοσίας Τάξης, Όλγα Γεροβασίλη. Σήμερα υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ανηλίκων και μάλιστα χειρίστηκε από την αρχή την υπόθεση του 52χρονου καθηγητή στον Άλιμο, που συνελήφθη και προφυλακίστηκε σήμερα για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης μαθήτριας.

Παράλληλα, έχει υπηρετήσει στην Οικονομική Αστυνομία, απ’ όπου μετακινήθηκε πριν από λίγο καιρό. Όσοι την γνωρίζουν κάνουν λόγο για μια μάχιμη αξιωματικό, που έχει συμμετάσχει σε υποθέσεις πρώτης γραμμής. Η 37χρονη ήταν εκείνη που πληροφορούσε τη συμμορία για το πότε θα γίνουν έλεγχοι. Αύριο το πρωί θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα για να απολογηθεί. Μαζί της το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσουν και τρεις ειδικοί φρουροί, που υπηρετούσαν στην ΔΙ.ΑΣ. Αθηνών. Ως ρόλο είχαν να κάνουν αναλήψεις με τις κάρτες των αρχηγικών μελών και να παρέχουν προστασία στα σπίτια αρχηγών της εγκληματικής οργάνωσης.

Η υπαστυνόμος, σύμφωνα με τους «Αδιάφθορους», φέρεται να είχε προσωπικές επαφές δια ζώσης με τον 58χρονο αρχηγό της εγκληματικής οργάνωσης στο σπίτι του και μάλισττα έχει καταγραφεί να βγαίνει κρατώντας σακούλες με άγνωστο περιεχόμενο. Εδώ και 10 μήνες, η δραστηριότητα της οργάνωσης ήταν στο «μικροσκόπιο» των διωκτικών αρχών. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα η 37χρονη αστυνομικός φαίνεται ότι είχε καταλάβει, ότι ήταν υπό έρευνα και είχε πυκνώσει τις επαφές της με τον φερόμενο αρχηγό. Η ταρίφα της αστυνομικού για να παρέχει ενημέρωση στο κύκλωμα, πριν η Αστυνομία κάνει αιφνιδιαστικούς ελέγχους, ήταν από 800 έως 2.500 ευρώ για τους οίκους ανοχής και από 1.000 έως 3.000 ευρώ για τις χαρτοπαικτικές λέσχες στο κέντρο της Αθήνας.

Την ίδια ώρα, τα μέλη του κυκλώματος, όπως έδειξε η έρευνα του Εσωτερικών Υποθέσεων και της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, φέρονται να είχαν δημιουργήσει εταιρίες «μαϊμού», οι οποίες έκαναν μεταξύ τους εικονικές συναλλαγές, χωρίς να αποδίδουν ΦΠΑ ύψους εκατομμυρίων ευρώ. Ο τζίρος ανέρχεται σε 60 εκατ. και το ελληνικό δημόσιο έχασε από τη μη απόδοση ΦΠΑ περίπου 20 εκατ. ευρώ.

Όλα τα χρήματα κατέληγαν σε μια εταιρία, που και αυτή είχε για ιδιοκτήτη έναν αχυράνθρωπο. Το πρωί στο σπίτι της αστυνομικού και των υπόλοιπων μελών έγιναν έρευνες, από όπου σύμφωνα με πληροφορίες, έχει βρεθεί και μεγάλο χρηματικό ποσό.