Τραγωδία στη Χερσόνησο Ηρακλείου: Κατεπείγουσα ΕΔΕ από την 7η ΥΠΕ για την ψυχιατρική γνωμάτευση του δολοφόνου της 36χρονης

Τραγωδία στη Χερσόνησο Ηρακλείου: Κατεπείγουσα ΕΔΕ από την 7η ΥΠΕ για την ψυχιατρική γνωμάτευση του δολοφόνου της 36χρονης

Ζητά να διερευνηθεί, τι έχει συμβεί τόσο σε επίπεδο διαδικασιών, όσο και σε επίπεδο επιστημονικής επιμέλειας

Κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση διέταξε η διοίκηση της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, για την ψυχιατρική γνωμάτευση του 33χρονου Γάλλου, που σκότωσε την 36χρονη Ράνια στην Ανώπολη Χερσονήσου.

Όπως αναφέρει το creta24.gr, η 7η ΥΠΕ ζητά να διερευνηθεί, τι έχει συμβεί τόσο σε επίπεδο διαδικασιών, όσο και σε επίπεδο επιστημονικής επιμέλειας. Υπενθυμίζεται ότι ο διευθυντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου, Αντώνης Χριστονάκης, που εξέτασε τον 33χρονο, μιλώντας νωρίτερα σε μέσα ενημέρωσης υποστήριξε, πως ουδεμία καταγγελία ή πληροφορία για βίαιη συμπεριφορά του Γάλλου είχε περιέλθει στην γνώση του.

Συγκεκριμένα, ο κ. Χριστονάκης τόνισε, ότι πράγματι ο Γάλλος είχε πάει στην κλινική συνοδευόμενος από αστυνομικούς, αλλά όχι εξαιτίας καταγγελιών για ενδοοικογενειακή βία, αλλά εξαιτίας ορισμένων παραληρηματικών και εμμονικών ιδεών που είχε. Κατά την κλινική εξέταση ο κ. Χριστονάκης δεν διαπίστωσε, ότι ο 33χρονος ήταν επικίνδυνος για τον ίδιο ή για άλλους και ως εκ τούτου, δεν μπορούσε να τον κρατήσει παρά την θέλησή του. Ωστόσο, όπως εξήγησε ο γιατρός, ρώτησε τους αστυνομικούς, αν γνωρίζουν για περιστατικά βίας που να εμπλέκεται ο Γάλλος και του απάντησαν αρνητικά, πέρα από έναν πρόσφατο καυγά τον οποίο ανέφερε και ο εξεταζόμενος.

Ο κ. Χριστονάκης εξέφρασε την λύπη του για τον θάνατο της Ράνιας , λέγοντας πάντως ότι το περιστατικό της Τετάρτης τον εξέπληξε και δεν προέκυπτε η πιθανότητα τέτοιας συμπεριφοράς από τον Γάλλο, με βάση τις πληροφορίες που είχε στην διάθεσή του και με βάση την κλινική του εξέταση: «Έπραξα όσα προβλέπει ο νόμος, με τα δεδομένα που γνώριζα. Αν ένας άνθρωπος δεν έχει την παραμικρή ένδειξη βίαιης συμπεριφοράς, είτε προς τον εαυτό του, είτε προς άλλους, δεν μπορεί να κρατηθεί παρά την θέλησή του. Το παραλήρημα δεν είναι επαρκής λόγος νοσηλείας».