Συγκίνηση στον τελευταίο αποχαιρετισμό στον Δημήτρη Ήμελλο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών – Δείτε φωτογραφίες

Συγκίνηση στον τελευταίο αποχαιρετισμό στον Δημήτρη Ήμελλο στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών – Δείτε φωτογραφίες

Ο σπουδαίος ηθοποιός «έφυγε» στα 57 του χρόνια

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιείται αυτή την ώρα η κηδεία του Δημήτρη Ήμελλου.

Ο αγαπημένος ηθοποιός που «έφυγε» από τη ζωή το απόγευμα της Δευτέρας 16 Δεκεμβρίου, κηδεύεται στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Ήμελλος έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία δύο χρόνια και άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 57 ετών, στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Λίγα λεπτά μετά τις 10:00 το πρωί πολλοί ηθοποιοί, οι συμπρωταγωνιστές του στον «Σασμό», φίλοι και θαυμαστές του άρχισαν να φτάνουν στο Α’ Νεκροταφείο για να τον αποχαιρετήσουν.

Επιθυμία της οικογένειάς του είναι αντί στεφάνων να κατατεθούν χρήματα στον λογαριασμό του Ταμείου Αλληλοβοηθείας Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ).

Ο γιος του εκλιπόντα Δημήτρη Ήμελλου, Φοίβος

 

Δημήτρης Κοπελούζος

 

Ελμίνα Κοπελούζου και Κωσταντής Σπυρόπουλος

 

 

Ποιος ήταν ο Δημήτρης Ήμελλος

Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να τον γνώρισε μέσα από την πετυχημένη σειρά του Alpha, «Σασμός», και συγκεκριμένα μέσα από τον ρόλο του αστυνομικού Αντώνη Φραγκιαδάκη, ο Δημήτρης Ήμελλος όμως έζησε μια ζωή γεμάτη θέατρο και ρόλους.

Ένας ηθοποιός με πλούσιο βιογραφικό. Ένας άνθρωπος του θεάτρου με μακρά και λαμπρή πορεία, που αγαπούσε τη δουλειά του. Ο Δημήτρης Ήμελλος είχε μάλιστα βραβευτεί μαζί με την Ταμίλα Κουλίεβα για την ταινία «Ράφτης» της ελληνογερμανίδας σκηνοθέτριας, Σόνια Κέντερμαν, στην οποία συμμετέχουν και οι δύο ηθοποιοί.

«Τόσα χρόνια προσπαθούσα να αποφύγω την αναγνωρισιμότητα, τώρα δυστυχώς μου έτυχε. Έχει να κάνει με την επικαιρότητα. Διάλεξα την ησυχία μου», δήλωνε σε συνέντευξή του, αναφερόμενος στην επιτυχία του ρόλου του στον «Σασμό».

Ήταν ένας άνθρωπος, ένας επαγγελματίας που μόνο θετικά σχόλια εισέπραττε από όλο τον κόσμο, ήταν μια πολύ ευγενική φυσιογνωμία που αγαπήθηκε από όλους.

  • Γεννήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην Κυψέλη, στις 12 Ιουνίου 1967.
  • Είχε καταγωγή από τη Νάξο και από τους δυο του γονείς, από τα χωριά Φιλότι και Απείρανθο – εξού και η κρητική προφορά στον «Σασμό».
  • Η οικογένειά του ήταν πολύτεκνη. Ήταν 4 αδέλφια, δύο αγόρια και δύο κορίτσια. Ο ίδιος από τα 12 μέχρι τα 15 του ήταν εσώκλειστος σε οικοτροφείο.
  • Ήταν γιος δικηγόρου και οι γονείς του θεωρούσαν δεδομένο πως θα ασχοληθεί με τη Νομική. Ωστόσο, κατά τη διάρκεια των σπουδών του στη Νομική Σχολή Αθηνών, εντάχθηκε στο Θεατρικό Εργαστήρι του Βασίλη Διαμαντόπουλου κι έπειτα στη Δραματική Σχολή του Διομήδη Φωτιάδη, από όπου και αποφοίτησε.
  • Σπούδασε στην Ακαδημία Θεατρικής Τέχνης της Μόσχας (ΓΚΙΤΙΣ) στο σκηνοθετικό τμήμα του Λεονίντ Χέιφιτς.
  • Συμμετείχε σε θεατρικές παραστάσεις, όπως: «Ιφιγένεια στη Χώρα των Ταύρων, «Οιδίπους επί Κολωνώ», «Ένας Υπέροχος Κερατάς», «Πέρσες», «Αντιγόνη», «Φρεναπάτη», «Νοσταλγός», «Αγάπης Αγώνας Άγονος», «Αυτό που δεν τελειώνει», «Μήδεια», «Μολιέρος», «Όνειρο», «Ο Ταρτούφος», «Ο Ηλίθιος», «Στο Βυθό», «Το Ύστατο Σήμερα», «Ερωτόκριτος», «Αμφιτρύων».
  • Από το 2001 έως το 2007 υπήρξε μέλος της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου υπό τη διεύθυνση του Στάθη Λιβαθινού.
  • Το 2001 έγινε ο πρώτος νέος ηθοποιός που τιμήθηκε με το Βραβείο Χορν για την ερμηνεία του στη «Φρεναπάτη», σε σκηνοθεσία Στάθη Λιβαθινού.

Στον κινηματογράφο ο τελευταίος του ρόλος ήταν αυτός του Νταντή στη βραβευμένη «Φόνισσα» της Εύας Νάθενα.