Θρίλερ με τα νεκρά βρέφη σε Αχαΐα και Ηλεία: «Οι αλλοιώσεις που δεν αναφέρονται στην ιατροδικαστική έκθεση για το μωρό που πέθανε το 2021»

Θρίλερ με τα νεκρά βρέφη σε Αχαΐα και Ηλεία: «Οι αλλοιώσεις που δεν αναφέρονται στην ιατροδικαστική έκθεση για το μωρό που πέθανε το 2021»

Τι αναφέρει ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας του παιδιού Δημήτρης Γαλεντέρης

Αλλοιώσεις στο πρώτο βρέφος που πέθανε το 2021, ενώ το πρόσεχε η Ειρήνη Μουρτζούκου, διαπίστωσε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, ο οποίος έχει οριστεί ως πραγματογνώμονας από την οικογένεια του παιδιού.

Το μωρό πέθανε, ενώ ήταν μόλις έξι μηνών, ενώ σύμφωνα με τη μητέρα του, δεν είχε κανένα πρόβλημα υγείας απειλητικό για τη ζωή του. Η μητέρα και ο σύντροφός της είχαν πάει μια βόλτα και η 21χρονη τότε το πρόσεχε, όταν ξαφνικά τους πήρε τηλέφωνο και τους είπε, ότι το παιδί δεν ήταν καλά. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του. Η μητέρα του παιδιού μάλιστα, η οποία είναι και κουμπάρα της Ειρήνης και η οποία μιλώντας χθες στο Open, είπε ξεκάθαρα, πως την θεωρεί υπεύθυνη για τον θάνατο του παιδιού της κι ας μην έχει αποδείξεις.

Από την πλευρά του ο κ. Γαλεντέρης είπε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», ότι από τις φωτογραφίες του νεκρού παιδιού που είχε στο κινητό του ο πατέρας του, έχει διακρίνει κάποιες αλλοιώσεις. «Με ό,τι μπορώ να καταλάβω από τις φωτογραφίες, γιατί είναι τραβηγμένες με κινητό και έχουν συγκεκριμένη ανάλυση, έχω κάποιες υπόνοιες για κάποιες αλλοιώσεις και τα μάτια μου δεν κάνουν "πουλάκια". Θέλω να επιβεβαιώσω ή καλύτερα να επαληθεύσω τις υπόνοιες αυτές από τις φωτογραφίες της νεκροψίας, που είναι σίγουρα καλύτερης ευκρίνειας και έχουν τραβηχτεί από κάμερα που δε χωρά αμφισβήτησης», είπε.

Διευκρίνισε επίσης, πως είναι πιθανόν να μην τραβήχτηκαν φωτογραφίες κατά τη νεκροψία, κάτι βέβαια που απεύχεται, ενώ τόνισε, πως οι αλλοιώσεις που διέκρινε ο ίδιος, δεν αναφέρονται στην ιατροδικαστική έκθεση. Τέλος, ο κ. Γαλεντέρης εξήγησε, πως ο μηχανισμός ο τρόπος δηλαδή που μπορεί να αφαιρέθηκε η ζωή σε ένα βρέφος, όπως είναι ένα μαξιλάρι, ένα πανάκι, δυστυχώς αφήνει σπάνια βλάβες και γι’ αυτόν τον λόγο οι ιατροδικαστές δεν πρέπει να αποκλείουν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.