Θρίλερ με τα τέσσερα νεκρά μωρά σε Αχαΐα και Ηλεία: «Έβγαζε φωτογραφίες το νεκρό μωρό μου»

Θρίλερ με τα τέσσερα νεκρά μωρά σε Αχαΐα και Ηλεία: «Έβγαζε φωτογραφίες το νεκρό μωρό μου»

Τι λέει η φίλη και κουμπάρα της 24χρονης Ειρήνης στα χέρια της οποίας πέθανε το μόλις 6 μηνών μωρό της από απροσδιόριστη αιτία

Δεν έχουν τέλος οι ανατριχιαστικές αναφορές για την υπόθεση των μυστηριωδών θανάτων τεσσάρων βρεφών στην Αχαΐα και την Ηλεία, με κοινό παρονομαστή των θανάτων αυτών την παρουσία της 24χρονης Ειρήνης Μπουρτζούκου.

Η νεαρή γυναίκα έχασε τα δύο της παιδιά μέσα σε δύο χρόνια, ενώ ήταν παρούσα όταν έφυγαν από τη ζωή δύο ακόμα βρέφη το 2021 και τον Αύγουστο του 2024. Στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» μίλησε η μητέρα του πρώτου παιδιού που πέθανε τον Φεβρουάριο του 2021, με την οποία η 24χρονη ήταν καλές φίλες και κουμπάρες. Όπως είπε, η 24χρονη πρόσεχε καθημερινά το παιδί της, όσο εκείνη και ο σύντροφός της βρίσκονταν στις εργασίες τους. Τον Φεβρουάριο του 2021, όταν το μωρό της ήταν έξι μηνών, έχασε ξαφνικά τη ζωή του, με τον ιατροδικαστή να κάνει λόγο για αιφνίδιο θάνατο απροσδιορίστου αιτίας.

Όπως είπε στην εκπομπή, της τηλεφώνησε η 24χρονη και της ζήτησε τον λόγο, γιατί όπως είπε, την κατηγορεί για τον θάνατο της κόρης της. «Εγώ δεν κατηγορώ κανέναν, έχω όμως υποψίες και θέλω απαντήσεις», είπε χαρακτηριστικά. «Είχε δημιουργηθεί στο παιδί μου ένα πρόβλημα, απώλεια συνείδησης μας είχαν πει οι γιατροί. Είχαμε κάνει εξετάσεις και ήταν όλα πεντακάθαρα, το είχαν κρατήσει στο νοσοκομείο για περαιτέρω εξετάσεις και ήταν όλα φυσιολογικά. Βγήκαμε από το νοσοκομείο, γιατί ήταν καλά στην υγεία του το μωρό. Μετά από κάποιες μέρες ζήτησα να μου κρατήσει το μωρό η Ειρήνη, για να βγω έξω, εκείνη δέχθηκε και μετά από κάποιες ώρες πήρε ένα κοντινό μας πρόσωπο τηλέφωνο και του είπε, πως το μωρό πέθανε. Το πρόσωπο πήρε εμένα τηλέφωνο και με ενημέρωσε με κλάματα, πως το μωρό όπως του είπε η Ειρήνη, έχει πεθάνει», συνέχισε.

Όπως είπε, δεν είχε πιστέψει ότι η 24χρονη μπορεί να είχε κάνει κακό στο παιδί της, μέχρι που έμαθε για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη τον περασμένο Αύγουστο στην Αμαλιάδα και την άκουσε να λέει στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη, ότι δε θέλει να δεθεί με τον 4 ετών αδελφό της, γιατί φοβάται ότι θα χαθεί κι αυτός. «Γιατί να το πει αυτό, γιατί να φοβάται, δεν καταλαβαίνω», είπε και προχώρησε σε μια απίστευτη καταγγελία: «Μου είπε η πρώην πεθερά μου, ότι έβγαλε φωτογραφίες το νεκρό μωρό μου και τις έστειλε στη μητέρα της. Πώς μπόρεσε να το κάνει αυτό, με ποια ψυχραιμία;», αναρωτήθηκε.

«Η 24χρονη έβγαζε κραυγή αγωνίας από το 2015»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού, Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο Action 24 είπε, ότι η 24χρονη είχε απευθυνθεί σε εκείνους και έβγαζε «κραυγή αγωνίες» για τις συνθήκες διαβίωσής της από το 2015, χωρίς κανείς να μπορέσει να τη βοηθήσει ουσιαστικά. «Δε θα σταθούμε στους θανάτους. Το κουβάρι της ζωής ξεκίνησε, όταν μια έφηβη - η μητέρα - έβγαζε κραυγή αγωνίας, μέσα από την εξαφάνισή της. Έβγαζε κραυγή αγωνίας μέσα σε πολύ άσχημες συνθήκες επιβίωσης. Στη συνέχεια, άρχισαν οι καταγγελίες. Τότε η σημερινή 24χρονη, προσπαθούσε να επιβιώσει μέσα σε ένα περιβάλλον ακατάλληλο και επικίνδυνο. Δεν ακολουθήθηκαν οι ανάλογες διαδικασίες, δεν έγινε ό, τι έπρεπε να γίνει. Και στη συνέχεια, για να κινηθούν οι διαδικασίες για την προστασία των παιδιών, εστάλη από εμάς επιστολή με την ένδειξη "κατεπείγον" στην εισαγγελία» είπε ο κ. Γιαννόπουλος, και συνέχισε:

«Το 2015 έγινε η εξαφάνιση και το 2020 μας εμπιστεύτηκε μέλος της οικογένειας τις φρικιαστικές συνθήκες διαβίωσης και επιβίωσης. Ακολούθησαν οι διαδικασίες με εντολή εισαγγελέα από το αστυνομικό τμήμα. Σε αυτή την περίπτωση μας έχουν πάρει οι υπηρεσίες - η εισαγγελία και η πρόνοια - να ρωτήσουν τι συνέβη. Το 2023 μας τηλεφώνησε η ίδια η μητέρα για να ζητήσει ιατρική και οικονομική βοήθεια. Πριν προλάβουμε να βοηθήσουμε, ενημερωθήκαμε πως το βρέφος (το δεύτερο παιδί) απεβίωσε. Δεν έχουμε κάτι που να καταδεικνύει την αιτία θανάτου».

«Πριν το 2023, υπήρχαν έντονες αναφορές. Δώσαμε στην εισαγγελία και την πρόνοια τα στοιχεία που είχαμε στο κέντρο μας. Ενημερώθηκαν πριν χαθούν τα παιδιά, πριν το 2023. Η πρόνοια είναι υποστελεχωμένη, δεν προλαβαίνει να κάνει καν τα γραφειοκρατικά. Το πρώτο πράγμα που έπρεπε να γίνει, είναι να δουν ψυχιατρικά την έφηβη και αν είχε προβλήματα για να κινηθούν ανάλογα. Καλούμαστε όταν έχει γίνει το κακό και τότε είναι αργά. Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ενημερώσουμε την εισαγγελία», είπε σε άλλο σημείο ο κ. Γιαννόπουλος.