Σταθερή αλλά σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του πατέρα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Σταθερή αλλά σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας του πατέρα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη

Υποβλήθηκε ήδη σε χειρουργική επέμβαση στο πόδι, μετά την παράσυρσή του από μοτοσικλέτα, ενώ θα υποβληθεί και σε άλλες επεμβάσεις

Σοβαρή αλλά σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του πατέρα του Χριστόφορου Παπακαλιάτη.

Ο γνωστός επιχειρηματίας Μανώλης Παπακαλιάτης νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου Νοσοκομείου, έπειτα από τροχαίο ατύχημα. Ο 76χρονος επιχειρηματίας έχει επικοινωνία με το περιβάλλον, ενώ φέρει σοβαρά τραύματα στην κνήμη και στη γνάθο και ελαφρύτερα τραύματα σε σπονδυλική στήλη, μέση, λεκάνη και μηρό.

Ο διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου Ηρακλείου, Γεώργιος Χαλκιαδάκης μίλησε στο Buongiorno για τον Μανώλη Παπακαλιάτη. «Σήμερα η κατάσταση του ασθενούς είναι σταθερή, συνεχίζει νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Βενιζέλειου νοσοκομείου, και προγραμματίζεται μια επέμβαση για την ανάταξη των καταγμάτων της κάτω γνάθου και των ζυγωματικών. Ήδη έχει υποβληθεί σε επέμβαση για το ανοιχτό κάταγμα του δεξιού μηριαίου και της δεξιάς κνήμης. Τώρα θα είναι η 2η για την αποκατάσταση των καταγμάτων στο σπλαχνικό κρανίο», είπε αρχικά.

«Σημασία έχει ότι είναι αιμοδυναμικά καλά, δεν έχει διασωληνωθεί, έχει επαφή με το περιβάλλον και όλα αυτά είναι θετικά. Είναι σε μία κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση. Το κάταγμα στην κνήμη έχει αποκατασταθεί με εξωτερική οστεοσύνθεση, θα χρειαστεί αργότερα μια άλλη επέμβαση για την πλήρη αποκατάσταση. Το βασικό ήταν το ανοιχτό κάταγμα του μηρού, έχασε πολύ αίμα εκεί αλλά αντιμετωπίστηκε», συμπλήρωσε ο κ. Χαλκιαδάκης.