Νέο περιστατικό ασφαλείας στους σιδηροδρόμους – Συρμός του προαστιακού μπήκε σε γραμμή του μετρό

Νέο περιστατικό ασφαλείας στους σιδηροδρόμους – Συρμός του προαστιακού μπήκε σε γραμμή του μετρό

Η ανακοίνωση της Hellenic Train

Νέο περιστατικό ασφαλείας σημειώθηκε στις 9 Οκτωβρίου στον σιδηρόδρομο, όταν συρμός του Προαστιακού μπήκε σε γραμμή του Μετρό στη Δούκισσας Πλακεντίας.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης επιβεβαίωσε μέσω του ΣΚΑΪ 100,3 το περιστατικό που δημοσιεύει σήμερα Πέμπτη η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Ανέφερε ότι ο ρυθμιστής κυκλοφορίας έκανε λάθος, και γι' αυτό τιμωρήθηκε, ενώ επέρριψε τις ευθύνες και στον μηχανοδηγό της Hellenic Train ο οποίος παραβίασε δυο φωτοσήματα.

Πάντως, διευκρίνισε ότι θα διερευνηθούν οι ισχυρισμοί και της άλλης πλευράς που αναφέρουν ότι ο μηχανοδηγός επιχείρησε να επικοινωνήσει με το Σιδηροδρομικό κέντρο Αχαρνών, χωρίς όμως να λάβει απάντηση.

Ο κ. Τερεζάκης επισήμανε ότι στο περιστατικό λειτούργησαν οι δικλείδες ασφαλείας.

Η ανακοίνωση της Hellenic Train:

Η Hellenic Train ανακοινώνει ότι διερευνά τα αίτια του περιστατικού, που σημειώθηκε την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, κατά το οποίο συρμός του Προαστιακού παραβίασε τις ενδείξεις εισόδου στη γραμμής του ΜΕΤΡΟ στον σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Η διερεύνηση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές, ενώ παράλληλα έχει ενεργοποιηθεί η πειθαρχική διαδικασία για την απόδοση ευθυνών. Το προσωπικό που εμπλέκεται στο περιστατικό έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η εταιρεία ακολουθεί αυστηρά πρωτόκολλα ασφαλείας σε όλες τις διαδικασίες της και εφαρμόζει σύγχρονα συστήματα εκπαίδευσης και αξιολόγησης για το προσωπικό της.

Η Hellenic Train παραμένει προσηλωμένη στη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας του σιδηροδρομικού δικτύου, αναλαμβάνοντας τις απαραίτητες ενέργειες όπου απαιτείται.