Πέθανε ο δήμαρχος Ζηρού Γιώργος Ζυγούρης

Πέθανε ο δήμαρχος Ζηρού Γιώργος Ζυγούρης

Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΚΕΔΕ

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο δήμαρχος Ζηρού, Γιώργος Ζυγούρης.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στο Γοργόμυλο Πρεβέζης, του Δήμου Ζηρού. Εξελέγη δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2023, ενώ την περίοδο 2010-2014 ήταν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου.

Είχε εργαστεί ως ειδικός επιστημονικός συνεργάτης στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πρέβεζας, καθώς και ως στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Κοινοτικής Πρωτοβουλίας URBAN II και ως στέλεχος της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης (Διαχειριστικής ΠΕΠ Ηπείρου).

Για τον πρόωρο θάνατο του δημάρχου Ζηρού εξέφρασε τη βαθιά της θλίψη η ΚΕΔΕ.

Η σχετική ανακοίνωση είναι η εξής:

«Αποχαιρετούμε σήμερα με βαθύτατη θλίψη και οδύνη τον Γιώργο Ζυγούρη, Δήμαρχο Ζηρού, έναν αφοσιωμένο Αυτοδιοικητικό, άριστο επιστήμονα αλλά και ευσυνείδητο κρατικό λειτουργό.

Ο Γιώργος Ζυγούρης υπηρέτησε τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης επί δεκαετία, ενώ στις εκλογές του 2023 εξελέγη για πρώτη φορά Δήμαρχος Ζηρού.

Στη σύντομη θητεία του ξεκίνησε να κάνει πράξη όλα όσα οραματίστηκε και υποσχέθηκε για τον τόπο του. Να υλοποιηθούν αναγκαία έργα υποδομής και ανάπτυξης, να δοθούν κίνητρα στους νέους ανθρώπους, ώστε να μείνουν στον τόπο τους, να στηριχθεί ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας της περιοχής. Δυστυχώς όμως η ίδια η ζωή είχε άλλα σχέδια, του επιφύλαξε το πρόωρο ταξίδι…

Εκφράζουμε στην οικογένεια και στους οικείους του καθώς και στο Δήμο Ζηρού τα θερμά μας συλλυπητήρια».