ΣτΕ: Προσφυγή των οδηγών ταξί για το ειδικό σήμα που γνωστοποιεί την κατοχή PO

ΣτΕ: Προσφυγή των οδηγών ταξί για το ειδικό σήμα που γνωστοποιεί την κατοχή PO

Επιχειρούν να κάνουν μπλόκο στην υπουργική απόφαση

«Μπλόκο» στην υπουργική απόφαση που υποχρεώνει τους οδηγούς ταξί να τοποθετούν στο παρμπρίζ ειδικό σήμα που γνωστοποιεί την κατοχή POS επιχειρούν, με προσφυγή τους στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι επαγγελματίες οδηγοί.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Ταξί και Αγοραίων, οι Σύνδεσμοι Επαγγελματιών Αυτοκινητιστών Οχημάτων με Μετρητή Πειραιά, Θεσσαλονίκης, Κέρκυρας, Ηρακλείου, Μυτιλήνης και ο Σύνδεσμος Ραδιοταξί ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας που προβλέπει την τοποθέτηση στο πίσω δεξιό τμήμα του παρμπρίζ του ειδικού σήματος διαστάσεων 25×12 και πρόστιμο 1.000 ευρώ στην περίπτωση μη συμμόρφωσης.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία και ότι παραβιάζει τόσο την Ευρωπαϊκή νομοθεσία (οδηγία 2014/45/ΕΕ), όσο και τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Τέλος, στην προσφυγή τους σημειώνουν ότι η τοποθέτηση του σήματος δημιουργεί προβλήματα ασφαλείας καθώς, μεταξύ άλλων, εμποδίζει τον οπτικό έλεγχο και προξενεί βλάβη στους υαλοκαθαριστήρες.

Ρεπορτάζ: Μαρία Ζαχαροπούλου