Κύκλωμα εκβιαστών εφοριακών στην Κέρκυρα: Κατηγορούμενος έκρυβε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε… κάσωμα πόρτας

Κύκλωμα εκβιαστών εφοριακών στην Κέρκυρα: Κατηγορούμενος έκρυβε δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε… κάσωμα πόρτας

Ο υποδιευθυντής και τα υπόλοιπα τρία μέλη της ΔΟΥ Κέρκυρας μαζί με τον ιδιώτη λογιστή αναμένεται ν ααπολογηθούν αύριο Τρίτη

Στο στόχαστρο της έρευνας των Αρχών για το κύκλωμα των εφοριακών που εκβίαζαν επιχειρηματίες στην Κέρκυρα, βρίσκεται και το μαύρο χρήμα που συγκέντρωσε από τη δράση της η σπείρα.

Μάλιστα, στελέχη της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο κούφωμα μιας πόρτας στο σπίτι του εμπλεκόμενου επόπτη της ΔΟΥ Κέρκυρας, όπου βρέθηκαν συνολικά 7.450 ευρώ, χρήματα τα οποία εκτιμάται ότι προέρχονται από την παράνομη δράση του κυκλώματος. Για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ, δύο επόπτες, ένας υπάλληλος και ένας ιδιώτης λογιστής.

Στον υποδιευθυντή της ΔΟΥ Κέρκυρας αποδίδεται το σύνολο από τις επτά κατηγορίες, οι οποίες κατά περίπτωση βαρύνουν και τους υπάλοιπους τέσσερις συλληφθέντες, για την υπόθεση εκβιασμών, δωροληψίας και χρηματισμο. Οι συνολικά πέντε συλληφθέντες, αναμένεται να απολογηθούν την Τρίτη 15 Οκτωβρίου. Κατά την διάρκεια της ανάκρισης οι συλληφθέντες τήρησαν αρνητική στάση και δήλωσαν ότι θα απολογηθούν παρουσία των συνηγόρων τους.

Η ΔΟΥ παρέμεινε σήμερα 14 Οκτωβρίου κλειστή για το κοινό, καθώς σύμφωνα με τον ΑΝΤ1 εντελώς ξαφνικά τέθηκε ως προαπαιτούμενο για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες, να έχουν ηλεκτρονικό ραντεβού, κάτι που δεν ίσχυε μέχρι σήμερα. Εν τω μεταξύ, κλιμάκιο της ΑΑΔΕ αναμένεται στο νησί.